BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
miska olejowa m42 a m43 to samo?
Autor Wiadomo
southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2005-09-18, 13:28   miska olejowa m42 a m43 to samo?

witam mam pytanie jak w temacie. wczoraj mialem pecha i natrafilem na kamien buuu :( nie wiem czy miska od silnika 318 is m43 bedzie pasowala do starszej m42. czy czeka mnie spawanie??? bo z tego co wiem nie latwo dostac cos takiego..pomocy, (moze ktos odsprzeda mi swoja? :D )

i jeszcze jedna mysl mi sie nasunela...autko praktycznie stoi bez oleju..i bedzie stalo przez dlugi czas pewnie..czy stanie sie cos z cisnieniem etc??

bolej1
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Gru 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-09-18, 23:41   

http://www.realoem.com/bmw/select.do poszukaj i porownaj sobie nr seryjan i bedziesz wiedzial.pozdro

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2005-09-19, 09:04   

porownalem te miski olejowe modelu 318is e30 z 318is e36. jednak nie to samo. jak ktos ma namiary goscia z warszawy lub okolic ktory zajmuje sie naprawa misek olejowych bede wdzieczny. ewentualnie jakies info ze szrotow...chociaz szanse marne bo iS'etki e30 stojace na szrotach w woj. mazowieckim mozna policzyc na palcach jednej reki..
pozdro

p.s. stanie sie cos gdy silnik bedzie stal bez oleju powiedzmy tydzien czasu? słyszalem o utracie prawidlowego cisnienia..jak to jest??

bolej1
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Gru 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-09-19, 17:34   

nie wiem czy napewno ale wydaje mi sie ze micha w is-e jest taka sama jak w M40, napewno mnie ktos popraw jak sie mylei.pozdro

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-09-19, 19:19   

southOFheaven napisa/a:
p.s. stanie sie cos gdy silnik bedzie stal bez oleju powiedzmy tydzien czasu? słyszalem o utracie prawidlowego cisnienia..jak to jest??

NIC SIĘ NIE STANIE.

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-24, 21:57   

southOFheaven napisa/a:
porownalem te miski olejowe modelu 318is e30 z 318is e36. jednak nie to samo.

a czym się różnia? w m40 i m42 jest identyczna

Najpierw zdejmij swoją i obejrzyj może nie jest tak żle i warto pospawać koszt 50-100pln zdjęcie michy w cztero garowcu to prosta sprawa nic nie przeszkadza w jej demontażu nie tak jak w sześciogarówce.
Kiedyś rozwaliłem miche na spowalniaczu osiedlowym i koszt spawania wyniósł nie pamiętam coś koło 60-70pln w stoczni

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: