jakby ktos byl chetny, to za jakis czas bede mial do odsprzedania felgi szprychate
z 7cm rantem ktory bedzie wypolerowany na lustro tak jak te felgi nizej
felgi ktore bede robil to malo spotykana seria Exip z duzym 7cm rantem i niskim ET13 maja 15" 7"szerokosci czyli pieknie beda poszerzac auto, sam na takich jezdze , obnizalem zawieche i jest good. Jak ktos chetny to jeszcze opony beda, ale to juz od strzalu 205/50R15 Uniroyal z 6mm bieznikiem. Na felgach beda chromowane wentyle.
Cena za opony do uzgodnienia
Tematu nie dawalem do "Sprzedam" bo towar felgi beda dopiero robione i chcialbym orientacyjnie wiedziec czy bedzie ktos chetny na polerowane parapety
Wysłany: 2005-10-03, 22:26
scigany ! wez przyjedz do stolicy na weekend .mam 2 pokoje wolne i za free. a ty mi wypolerujesz moje alu..oczywiscie ja ci zaplace a ty mi nic . dodatkowo bedzie libaqcja alkoholowa ale ty raczej mniej wypijesz zeby rano wstac do pracy czyli do polerki
Wysłany: 2005-10-03, 22:34
no to pomysl..zalatwie nocleg,zarcie,chlanie i napweno jakis placyk z 14" caly week wolny.. itd itd.. no i oczywiscie pomoge w polerowaniu..ale chce cos podobnego jak ma piotrek z krakowa (bylej stolicy )..
dobra spadam w kime.nara
Wysłany: 2005-10-03, 22:37
menel napisał/a:
no to pomysl..zalatwie nocleg,zarcie,chlanie i napweno jakis placyk z 14" caly week wolny.. itd itd.. no i oczywiscie pomoge w polerowaniu..ale chce cos podobnego jak ma piotrek z krakowa (bylej stolicy )..
dobra spadam w kime.nara
Wysłany: 2005-10-04, 16:43
o to chodzi ze ja umiem ale mi sie nie chce.nie dosc ze jestem menelem to w dodatku leniem polerowalem kiedys ranty w borbetach 17" jeden rant okolo 2 godz. roboty. to nie dla mnie... 8)
dzisiaj wypolerowalem jedna na probe, efekt mysle pozytywny, wiec tak komplet bedzie wygladal
zdjecia niezbyt mocnej jakosci bo robione bez lampy przy 75W zarowce, tych felg nie da sie z lampa sfotografowac, efekt taki jakbym sobie w lustro pstryknal
napisz plisss krok po kroku czego używałeś (firma itp) jakie były etapy itd...
powiedz jeszcze jak to wygląda jak np. felgi są malowane lub były prostowane, da sie takie coś polerować czy lepiej sie za takie coś nie brać... pytam w razie napotkania takiej ewentualności........
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
buehehehhehe normalnie pisząc tego posta zastanawiałem się ile czasu potrzeba Menelowi żeby odpisać na mojego posta.....
jak zwykle nie zawiodłem się
pozdro Menel.... i chętnie wpadne na polerke gardła 8) 8)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
sam proces polerki jest tak roznorodny, ze trudno go od reki opisac, najpierw papier pozniej pasta, tylko ze przy papierach wystarczy zbyt mocne docisniecie papieru do polerowanej powierzchni aby pod spodem wytworzyl sie spiek aluminiowy ktory potrafi przy nastepnym ruchu wydrazyc 0,5 mm ryse i wszystko od nowa. Wiele felg przez rece przepolerowalem zeby to wychodzilo tak jak na zdjeciach. Poza tym na maszynie to robie , bo od recznej roboty bym jak Popeye wygladal. Sama maszyna musi byc dosc mocna aby rozpedzic duza felge , a felga rozpedzona do 1000obr/min musi byc idealnie centrycznie ustawiona , bo jak bicia dostanie to potrafi wyleciec jak pocisk. Raz bym palce stracil, ale czlowiek uczy sie na bledach
ps nawet przy polerowaniu na maszynie nad samym polerowaniem do 5 godzin moze zejsc na jednej feldze. Nudna robota ale efekt sie liczy.
Czasami moze sie wydawac ze za polerowane felgi ktos duzo chce, ale sam wiem ile pracy i czasu to kosztuje, takze ceny sa proporcjonalne do pracy wlozonej w takie alusy
_________________ E30 1.8i M40
gg 3437874
Ostatnio zmieniony przez Scigany 2005-10-08, 05:11, w całości zmieniany 2 razy