BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie odnosnie instalacji gazowej I i II generacji
Autor Wiadomo
dziewul
[Usunity]

Wysany: 2005-10-10, 21:45   Pytanie odnosnie instalacji gazowej I i II generacji

Mam takie pytanie.
Duzo ostatnio przegladam forum poniewaz chce zagazowac swoja beemke.
Wszyscy pisza, ze sekwencja najlepsza, a jak ktos nie ma pieniedzy to instalacja II generacji z silnikiem krokowym.
Ja nie mam pieniedzy dlatego chce jezdzic na gazie pomimo wszystkich jego slabosci. Instalacja sekwencyjna przewyzszylaby mi wartosc auta.
Kolegow ktorzy zaczna wypisywac teksty w stylu jak Cie stac na beemke to powinno Cie stac na benzyne albo na sekwencje prosze o niewypisywanie takich tekstow i wyrozumialosc. Beemka kosztowala mnie grosze a zawsze chcialem miec samochod z duzym silnikiem.
Licze sie ze slabszymi osiagami ale teraz i tak jezdze jak baba bo mi szkoda kasy na benzyne.

Jestem zdecydowany wiec na instalacje II generacji z krokowcem. Wszystko byloby ok gdyby nie fakt, ze wiekszosci te silniczki krokowe padaja i wkladaja do instalacji zwykla przelotke ze sruba.
Tak samo zrobilem jak mialem poldka.

Czy w zwiazku z tym nie lepiej od razu zamontowac instalacji I generacji?

Wogole spotkalem sie z opinia, ze do samochodow starszych, takich jak moj lepiej wsadzic instalacjie nie korzystajaca z elektroniki samochodowej bo po 18 latach jest ona zawodna.
Lepiej jak auto wiecej pali i ma slabsze osiagi ale sie nie psuje co chwila.
Po wlozeniu przelotki w poldku jak reka odjal wszystkie dolegliwosci.

Moja beemka nie sluzy mi do wyscigow ale do przejazdy z punktu A do B i tyle.

Wogole czy instalacja II generacji po wywaleniu silnika krokowego staje sie inst. I generacji?

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy majac instalacje I generacji w wielopunkcie po strzale w kolektor i uszkodzeniu przeplywomierza mozliwa bedzie jazda na gazie?

Nie znam sie za bardzo na tym i byc moze do wielopunkta nie mozna wstawic inst. I generacji wiec moje wywody nie maja sensu i wtedy prosze modow o skasowanie tego tematu.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-10-11, 08:51   

1. z uwagi na przepisy nikt Ci już nie założy instalacji I gen.

2. po założeniu "śrubki" instalacja II gen. faktycznie staje się I gen. BTW mój "krokowiec od gazu" ma już ponad 2 lata i cały czas działa OK (ostatnio byłem na diagnozie u gazownika)

3. żeby wbic gaz do dowodu rejestracyjnego musisz mieć rachunek/fakturę za jej założenie :arrow: patrz pkt. 1.

4. dobra instalacja II gen. będzie w przypadku Twojego silnika lepsza od I gen. a i tak musisz zapłacić za sterownik, więc najlepiej kupić coś konkretnego - nie odsyłam Cię do konkretów, bo o tym jaką instalkę założyć było już na tym forum dość sporo

... i na koniec mały OT
Cytat:
Moja beemka nie sluzy mi do wyscigow ale do przejazdy z punktu A do B i tyle.

ale za to są to miło przejeżdżane odcinki, bo do tego właśnie służy BMW :wink: ja moją też sie nie ścigam, tylko pokonuje odcinki, ale kocham to :lol:

dziewul
[Usunity]

Wysany: 2005-10-11, 09:20   

Dziekuje za rzeczowa odpowiedz.
O to mi chodzilo.

czaja 

Doczy: 24 Lis 2004
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-10-11, 16:19   

Jeżeli to nie być sekwencja to bym założył II gen (I już nie zakładają) z najtańszym osprzetem-komputerem,krokowym, mikserem, a zaraz po wbicu w dowód dołożył BLOSa i bedzie naprawde ok. A jeżeli uparłbyś sie na komputer to najlepiej AL-700 lub bingoS.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: