BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jaki wziąć Telefon,żeby drogo sprzedać ??
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-10-31, 15:27   Jaki wziąć Telefon,żeby drogo sprzedać ??

Witam
Kończy mi się umowa w Idei/Orange i moge wybrać nowy telefon a że stary mam dobry to wpadłem na pomysł,żeby nowy telefon sprzedać i za te pieniądze kupić jakieś audio do samochodu. Telefon oczywiście chce sprzedać jako nowy nigdy nie używany. Teraz pytanko do znawców na którym telefonie można najwięcej zarobić i mniej więcej ile to będzie?
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2005-10-31, 19:30, w caoci zmieniany 1 raz  

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2005-10-31, 16:05   

ostatnio kolega kupił tylko że w Plusie 2 szt. SonyEriccson K700i ze słuchawką Bluetooth HBH-602 za 99zł w jakimś normalnym abonamencie i sprzedaję je za 720zł. Także jest 600zł do przodu na jednym telefonie. I z tego co liczyliśmy to najbardziej się opłacało :wink:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69902679

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-10-31, 18:09   

Wez sobie ofertę Orange do łapki, włącz sobie Allegro to chyba nie jest za bardzo skomplikowane....

:roll:

Kolejny temat na forum, typu nie chce mi sie sprawdzić powiedzcie mi.

--==maly==-- 

Wysany: 2005-10-31, 18:58   

Dzięki grzesiu sprawdze to.
A kot sylwester w kolejnym temacie się czepia. Co Ci przeszkadza,że ktoś kto ma jakieś pojęcie podpowie komuś innemu? Tak samo było w temacie Piotra. Jeżeli nie jesteś pomocny i nie masz nic ciekawego do napisania to sobie daruj, uwagi zachowaj dla siebie i nie udzielaj się w tym temacie. Dziękuje i Pozdrawiam wszystkich pomocnych i życzliwych.

KotSylwester 

Wysany: 2005-10-31, 19:14   

Wluzuj Mały, chodzi mi o to że taki temat powoduje kolejny śmietnik na forum i czysto teoretyczne dyskusje.

Doradziłem Ci Wziąć w łapkę ofertę i wskoczyć na Allegro, nie musisz korzystać z tego pomysłu, weż pod uwagę jednak że ceny telefonów komórkowych sa równie przewidywalne co giełda papierów wartościowych. To co było tydzień temu może mieć się nijak do tego co jest dzisiaj, bo weszła nowa promocja, dlatego uważam że jest to dobry pomysł, ale jeżeli wolisz teorię że ktoś słyszał od kogoś że ktoś sprzedał gdzieś...

Wybacz że chciałem pomóc.

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-10-31, 19:27   

ja bym obstawiał jakąś nokie najbardziej chodliwe tel. nie będzie kłopotu z dostaniem konkretnej sumki, aha i zobacz co ci zaoferują w przypadku przedłużenia umowy, chyba że chcesz całkiem nową w tej lub w innej sieci....
BTW - wziąć a nie wziąść na miłość boską :D :wink:

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-10-31, 19:28   

Cinek już poprawiłem coraz gorzej ze mną :wink:
A dodam jeszcze,że chodzi o przedłużenie umowy w Orange bo mogę to zrobić 3 miesiące przed jej końcem czyli już teraz umowa kończy się w styczniu a nie chcę tyle czekać.

OT .Są ludzie,którzy siedzą w tym temacie i myśle,że są tu tacy na forum.
Zaśmiecanie forum? A twoim zdaniem do czego jest offtopic? Najlepiej żeby nic to nie pisać bo wszystko jest nie na temat (offtopic?) i potem wchodzisz i nie ma nic do czytania na forum bo każdy boi się założyć temat. Wg mnie każdy bardziej czy mniej sensowny temat ożywia forum. Jeżeli ktoś ma ochote pisać to odpowie a ceny na allegro znacznie odbiegają od cen w komisach i są strasznie zróżnicowane.

Pozdro

KotSylwester 

Wysany: 2005-10-31, 20:03   

Jakis czas temu (3-4tyg) temu byłem u Darco w garażu i rozmawiałem z nim i z Kirkirm na temat "zaśmiecania" forum. Stąd moja wypowiedź.

Może Nokia a może Motorala, a cienka z klapką? kupujesz za 1zł a sprzedajesz np za 900....

Co do cen na allegro że są zróżnicowane, bierz pod uwagę ceny minimalne, lub minimalne z mazowieckiego, Trudno żebyś sprzedałe tel za 900 jak ktos oferuje za 700, tez nowy i w pudełku. Komisy raczej odpadają, skoro komi kupi od CIebie za 700 to wiadomo że sprzedasz za 900 lub 850 sam. Dodatkowo możesz się przejechać na wolumen, Tam z tego co wiem ceny są różne od Allegro.

Pozdrawiam i wydaje mi się że ten dział to nie OffTopic tylko
OffTopic MOTORYZACYJNY

Pozdro jeszcze raz i życzę udanego biznesu:)

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-11-01, 09:10   

tylko nie wiiadomo Spekter jaki będzie stosunek ceny zakupu w danym abonamienice (z tego co wiem to tel dość drogi) do ceny sprzedaży...
ps. WZIĄĆ a nie WZIĄŚĆ do jasniej ciasnej !! !!!!!!! :D

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

KotSylwester 

Wysany: 2005-11-01, 12:23   

Właśnie Cinek o to mi chodziło w mojej wypowiedzi:)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: