Wysany: 2005-10-31, 15:27 Jaki wziąć Telefon,żeby drogo sprzedać ??
Witam
Kończy mi się umowa w Idei/Orange i moge wybrać nowy telefon a że stary mam dobry to wpadłem na pomysł,żeby nowy telefon sprzedać i za te pieniądze kupić jakieś audio do samochodu. Telefon oczywiście chce sprzedać jako nowy nigdy nie używany. Teraz pytanko do znawców na którym telefonie można najwięcej zarobić i mniej więcej ile to będzie?
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2005-10-31, 19:30, w caoci zmieniany 1 raz
ostatnio kolega kupił tylko że w Plusie 2 szt. SonyEriccson K700i ze słuchawką Bluetooth HBH-602 za 99zł w jakimś normalnym abonamencie i sprzedaję je za 720zł. Także jest 600zł do przodu na jednym telefonie. I z tego co liczyliśmy to najbardziej się opłacało http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69902679
Dzięki grzesiu sprawdze to.
A kot sylwester w kolejnym temacie się czepia. Co Ci przeszkadza,że ktoś kto ma jakieś pojęcie podpowie komuś innemu? Tak samo było w temacie Piotra. Jeżeli nie jesteś pomocny i nie masz nic ciekawego do napisania to sobie daruj, uwagi zachowaj dla siebie i nie udzielaj się w tym temacie. Dziękuje i Pozdrawiam wszystkich pomocnych i życzliwych.
Wluzuj Mały, chodzi mi o to że taki temat powoduje kolejny śmietnik na forum i czysto teoretyczne dyskusje.
Doradziłem Ci Wziąć w łapkę ofertę i wskoczyć na Allegro, nie musisz korzystać z tego pomysłu, weż pod uwagę jednak że ceny telefonów komórkowych sa równie przewidywalne co giełda papierów wartościowych. To co było tydzień temu może mieć się nijak do tego co jest dzisiaj, bo weszła nowa promocja, dlatego uważam że jest to dobry pomysł, ale jeżeli wolisz teorię że ktoś słyszał od kogoś że ktoś sprzedał gdzieś...
ja bym obstawiał jakąś nokie najbardziej chodliwe tel. nie będzie kłopotu z dostaniem konkretnej sumki, aha i zobacz co ci zaoferują w przypadku przedłużenia umowy, chyba że chcesz całkiem nową w tej lub w innej sieci....
BTW - wziąć a nie wziąść na miłość boską
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Cinek już poprawiłem coraz gorzej ze mną
A dodam jeszcze,że chodzi o przedłużenie umowy w Orange bo mogę to zrobić 3 miesiące przed jej końcem czyli już teraz umowa kończy się w styczniu a nie chcę tyle czekać.
OT .Są ludzie,którzy siedzą w tym temacie i myśle,że są tu tacy na forum.
Zaśmiecanie forum? A twoim zdaniem do czego jest offtopic? Najlepiej żeby nic to nie pisać bo wszystko jest nie na temat (offtopic?) i potem wchodzisz i nie ma nic do czytania na forum bo każdy boi się założyć temat. Wg mnie każdy bardziej czy mniej sensowny temat ożywia forum. Jeżeli ktoś ma ochote pisać to odpowie a ceny na allegro znacznie odbiegają od cen w komisach i są strasznie zróżnicowane.
Jakis czas temu (3-4tyg) temu byłem u Darco w garażu i rozmawiałem z nim i z Kirkirm na temat "zaśmiecania" forum. Stąd moja wypowiedź.
Może Nokia a może Motorala, a cienka z klapką? kupujesz za 1zł a sprzedajesz np za 900....
Co do cen na allegro że są zróżnicowane, bierz pod uwagę ceny minimalne, lub minimalne z mazowieckiego, Trudno żebyś sprzedałe tel za 900 jak ktos oferuje za 700, tez nowy i w pudełku. Komisy raczej odpadają, skoro komi kupi od CIebie za 700 to wiadomo że sprzedasz za 900 lub 850 sam. Dodatkowo możesz się przejechać na wolumen, Tam z tego co wiem ceny są różne od Allegro.
Pozdrawiam i wydaje mi się że ten dział to nie OffTopic tylko
OffTopic MOTORYZACYJNY
tylko nie wiiadomo Spekter jaki będzie stosunek ceny zakupu w danym abonamienice (z tego co wiem to tel dość drogi) do ceny sprzedaży...
ps. WZIĄĆ a nie WZIĄŚĆ do jasniej ciasnej !!!!!!!
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)