BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
sprawdzenie łączy ABS
Autor Wiadomo
dzik
[Usunity]

Wysany: 2005-12-15, 17:22   sprawdzenie łączy ABS

MAM KOLEJNE PYTANIE DOTYCZĄCE abs-U JAK SPRAWDZIĆ CZY DOCHODZI SYGNAŁ DO CZUJNIKA ABS-U, ORAZ GDZIE JEST KOMP OD ABSU

pele 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: MPOWER
Wysany: 2005-12-17, 11:30   

oto jest pytanie.wlasnie czy ktos wie jak to sprawdzic?komp jest pod kierownica.

Wrona_
[Usunity]

Wysany: 2005-12-17, 11:40   

a jak wyglada ten komp bo mam kontrolke w desce od abs i sie swieci caly czas a niewiem czy moje autka ma wogole abs

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-17, 14:00   

czy masz ABS to latwo sprawedzic widac pompe od ABS pod maska zaraz za swiatlem po lewej stronie auta a jak sie kontrolka swieci caly czas to znaczy ze ABS nie dziala albo czujniki albo pompa :(

A czujniki powinny dawac impulsy 0.1.0.1 podpiac miernik podnies kolo do gory ustawic na ohm i zakrecic powolutku kolem

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2005-12-17, 16:35   

Ja mam podobny problem dziś tez mi się zaczęła świecić ale wiem ze ma ABS i działał w sumie to dział do tej pory ale kontrolka się świec jak sprawdzałem na trasie ostre hamowanie to tylko prawe koło mi zablokowało czy tam może czujnik nie poszedł???

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-17, 19:47   

swiecaca kontrolka oznacza ze jest blad w ukadzie abs'u jesli tylko jedno kolo hamuje to z pewnoscia wypiol sie czujnik lub sie uszkodzil

BOGGY E36
[Usunity]

Wysany: 2005-12-18, 15:30   

nie koniecznie czójnik,u mnie prawa strona (przód i tył) blokuje a lewa nie i kombinowałem sporo czasu i okazało się że zawory na pompie mam uszkodzone i musze wymienić pompe,na komputerze powinno niby to wykazać a pokazywało że ABS nie ma błedów choć kontrolka się świeciła.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-18, 15:52   

oczywiscie tez tak moze byc ze zaworki juz padly ale mozna sprawdzic najpierw czujniki

pele 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: MPOWER
Wysany: 2005-12-18, 16:12   

tez tak kiedys mialem ze swiecila sie kontrolka i do tego przy chamowaniu jak samochud juz prawie stawal w miejscu zalanczalo sie takie zgrzytanie abs i sie okazalo ze przewod od czujnika byl przerwany w jednym miejscu.teraz tez mi sie swieci kontrolka po lekkim zwarciu.tzn sa takie patenty ze sie podlancza do akumlatora i nie trzeba go wypinac z obwodu przy spawaniu itp.i podlaczylem cos takiego odwrotnie i zaczela swiecic czy ktos wie co to moze byc?

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2005-12-18, 18:30   

Hmm u mnie pewnie bedzie coś z czujnikiem bo tylko prawe przednie wczesniej blokuje!!! Co myslicie??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: