Jestem posiadaczem E30 89" 1,6i zalałem 13 litrów benzyny, przejeczałem na tym 99km
i samochód mi zgasł podczas jazdy (bez żadnego szrpania ) Próbowałem uruchomić silnik ,ale bez powodzenia. Dolałem litr benzyny i na chwile mrukną a potem znowu zgasł. Próbowałem na holu zapalić ale też nie dało to żadnych rezultatów. Czy wlanie większej ilości paliwa pomoż czy może coś się zepsuło - proszę o pomoc
Jak jezdziles na oparach to mozliwe ze wykonczyles pompe paliwa. Pompa jest elektryczna, chlodzona i smarowana paliwem i jest dosc wrazliwa na jego brak lub mala ilosc. Ja staram sie dolewac zawsze jak tylko zapali mi sie rezerwa, jedna pompe juz zalatwilem przez jazde na pustym baku
najpierw wlej wiecej paliwa, kilka litrow conajmniej, potem sprobuj odpalic..
pompe masz przy nadkolu czy w baku? jak przekrecisz kluczyk na II pozycje to powinienes slyszec czy pompa pracuje czy odmowila posluszenstwa..
zacznij od dolania tak czy owak, pompy w beemkach to czuly punkt...
poza tym czasem pompy nie słychać - ani tuż przed jej padaczką, ani tym bardziej po - po prostu mogła się całkiem dobra popma zatrzeć podczas tych 99km
wyjmij pompę i sprawdź na krótko czy chodzi... choc jak chłopaki podejrzewam, że niestety nie
nie pozostaje wówczas nic innego jak kupić zamiennik, wymienić i nie dopuścić już nigdy do podobnej sytuacji
BOGGY E36 [Usunity]
Wysany: 2006-01-06, 18:02
to prościej będzie jak nalejesz wachy i potrzeba troszkę czasu aby nabiła pompa ciśnienia do układu,nie wiem ile holowałeś autko ale z doświadczenia wiem że jak pompa pracowała na sucho to albo padła albo jak u mnie kręciłem rozrusznikiem dobrą godzinę z przerwami i w końcu zaskoczył.
No tak Panowie zajeździłem pompe. Dzięki pomocy Brunera udało wyeliminować się inne powody zatrzymania się mojej 316-stki. Stokrotne dzięki Bruner.
A przy okazji czy ktoś zna temat pompy paliwa do 316 podobno pasuje od poloneza z silnikem Rovera?