BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Drżenie przy hamowaniu
Autor Wiadomość
KUKI 

Wysłany: 2006-05-31, 11:36   Drżenie przy hamowaniu

drży całe auto i kierownica przy hamowaniu wymieniłem z przodu wszystko co sie a wachacze drążki magiel tarcze z klockami z tyłu tarcze i klocki całe mcpersony sczeki hamulcowe , na geometri tez byłem wszystkie parametry są w normie zbieżnośc kąty pochylenia i powoli zaczyna mnie to denerwowac

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-31, 11:53   

podobny temat

KUKI 

Wysłany: 2006-05-31, 13:00   

W sumie tak tylko tam też nie ma odpowiedzi na moj problem :( koła i opony też zmieniałem wał i podpore oraz elementy gumowe też

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-31, 13:28   

w tamtym wątku henry napisał/a:
Witam ! Niedawno okryłem to zjawisko u siebie. To nie koła , nie sworznie i końcówki układu kierowniczego . W moim przypadku to zużyte tuleje w tzw. "maglownicy" - trzeba je wymienic. Akurat pokazywali niedawno na TVN Turbo jak sie to robi .PZDR - henry

jeśli to nie to, to niestety ja nie wiem

ale przychodzi mi na myśl coś takiego, że skoro masz problem z układem hamulcowym, to problm raczej nie tkwi w zawieszeniu - może serwo :?: :idea:

zyggy
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-05-31, 13:41   

A sprawdzałeś bicie tarcz po założeniu nowych?
Problemem mogą być też zużyte tulejki i prowadnice zacisków.

KUKI 

Wysłany: 2006-05-31, 13:59   

mam drugą identyczna na czesci bo dostała w dupe i ona super sie prowadziła nic nie drgało itp. i własnie z niej całe zawieszenie wszystko przełożyłem

czaja 

Wysłany: 2006-05-31, 17:39   

przerabiałem temat. Kupiłem auto w którym kiera drżała dosc mocno przy hamowaniu, powód- tarcze tył.pozdr

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2006-05-31, 17:51   

tylko i wyłącznie nierówne tarcze !! ! nawet jeżeli były toczone to i tak bedą biły.... bo rzdko który tokaż zrobi to jak należy, naprawde miałem taki przypadek w ojca Espero, tarcze stoczone , a przy hamowaniu nie szło kiery utrzymac tak drżało !! !
A jak nie były toczone to sa po prostu krzywe, np od przegrzania

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-31, 18:24   

nie czytacie?

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2006-05-31, 19:16   

barabus napisał/a:
tylko i wyłącznie nierówne tarcze !! ! nawet jeżeli były toczone to i tak bedą biły.... bo rzdko który tokaż zrobi to jak należy, naprawde miałem taki przypadek w ojca Espero, tarcze stoczone , a przy hamowaniu nie szło kiery utrzymac tak drżało !! !
A jak nie były toczone to sa po prostu krzywe, np od przegrzania

no musze powiedziec ze znam takich fachowcow co potrafia przetoczyc tarcze przemocowujac je co jest bledem bo powinno sie przetoczyc z jednego mocowania ... ale do niektorych to nie dociera :?

boolee34 

Wysłany: 2006-05-31, 20:18   

Ja u siebie w swojej tez mam ten problem miedzy 80-100 km/h. Poniżej lub powyzej tej predkosci problemu nie ma, nic nie drży, ewentualnie lekko przy chamowaniu jak tarcze sie nagrzeją. Gosciu ktory ma swoj serwis BMW powiedział mi że będe miał ten problem do puki do puty nie kupię oryginalnych tarcz BMW (koszt koło 700 pln) więc teraz zbieram na tarcze. Jeśli chodzi o tarcze BREMBO to już kilku kumpli powiedziało mi że się przejechało na nich, w sensie że pokrzywiły się tak jak mi. Jest jeszcze jedna kwestia, odsadzenia felgi ET. Na zimowych laczkach problemu trzesienia nie miałem, dopiero po założeniu letnich R17 225/45 pojawiło się trzensienie. Ja jeszcze zastanawiam się nad jednym, nad wymianą piast, bo jeśli będą choć lekko skoszone (od jakiegoś przyrżnięcia zimą w krawężnik) to wydaje mi się że też może drżeć kierownica.

cypis0 

Wysłany: 2006-05-31, 23:44   

ze nowe nie znaczy ze musza byc proste!!! znajomy do corolii 2000r zapodal brembo (nie sportowe zwyczajne cywilne ) po 4 dniach i 2 ostrych hamowaniach tarcze tak zaczole walic ze cała kierwonica szarpalo ze az łapy bolały!! zareklamowal dostal 2 komplet i co tym razem.....7 dni i to samo!! a jakie tarcze kupiles??

[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:45 am ]
a co do tarcz cena w salonie tarcz do e30 to całe 190zl za sztuke komplet klocków 180zl wiec nie przesadzajcie z tymi cenami :PPP

[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:47 am ]
a oczywiscie mowilem o cenach wentylowanych zobaczcie sobie na str bmw sa aktualnie promocje dosc dobre:))

[ Dodano: Czw Cze 01, 2006 12:50 am ]
http://www.bmw-partnerzy.pl/katalog/tarcze/

jarek_kos2 

Wysłany: 2006-06-01, 07:10   

Ja rowniez mialem podobny problem w swojej e30 i za kazdym razem pomagala wymaiana drązków kierowniczych.

007 

Wysłany: 2006-06-03, 18:40   

jarek_kos2: no ale chyba mowimy o drzeniu przy hamowaniu :?
KUKI: a łozyska tam masz napewno dobre?
Mialem kiedys Corolke w ktorej wystapil taki problem i gdyby nie przypadkowe moje odkrycie dt lozysk pewno stracil bym majatek na tarcze. 8)

jarek_kos2 

Wysłany: 2006-06-04, 21:41   

Wiem ze rozmowa jsto odrzeniu przy chamowaniu.Ja mialem zuzyte koncówki drazka kierowniczego i krzywe tarcze.I wlasnie przy hamowaniu drzala mi kierownica.I po wymianie drazkow bylo znacznie lepiej ale dopiero jak zmienilem tarcze drzenia ustalo.

Odpowiedz do tematu