Zobacz w niezbędniku technicznym jest opis
http://forum.beemka-klub....?t=3342&start=9
i przejrzyj wszystko co jest podłączone pod ten bezpiecznik, może przekażnik ma zwarcie może przełącznik elektrycznych lusterek a może czujnik temperatury stąd przepala bezpiecznik a może wąłcznik wstecznego.
To ze działa ne znaczy że nie moze bć uszkodzony.
Sprawdź rzeczy które zabezpiecza.
W e36 miałem przypadek przepalał się bezpiecznik gasło oświetlenie zegaró połowa deski, komp pokładowy i nie kręcił rozrusznik winny okazała się uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej przepalał się bezpiecznik jak temperatura osiągała ok. 18 stopni celcjusza poniżej wszystko grało a zaświeciło słońce i paliły się bezpieczniki jeden po drugim.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
w e30 bezpiecznik ten jest tylko do nawiewu i klimatyzacji (której nie mam). Więc nie wiele to daje, bo bezpiecznik i tak sie spala:) a tak poza tym to zauważyłem że gdy wyjąłem silnik do wentylatora i włączyłem przełącznik to w kanale coś zaczęło się grzać, aż do czerwoności, jakaś sprężynka i po chwili rozłączało. nie wiem co to było ale czasami działa, a czasami nie;(