BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czego by sie pouczyc?
Autor Wiadomo
misza 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Sie 2005
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-01-10, 23:32   Czego by sie pouczyc?

Jako że juz na sggw sie nie ucze, nie dalem rady, trzeba by cos ogarnac, dyplom by sie jakis przydał. Na SGGW bylem na "Technologia Żywnosci" bo zdawałem biologie na maturze, co polecacie? najlepiej mazowieckie i bez maty chemi.
Myslalem zeby brokerem zostac, aktualnie siedze w ubezpieczeniach i raczej ogarniam sprawe a samochody zawsze trzeba bedzie ubezpieczac ale fascynujace to nie jest...

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Pomoga: 1 raz
Doczya: 08 Maj 2005
Skd: WPR ;)
Wysany: 2007-01-10, 23:56   

To znajdz takie studia z ktorymi wiesz ze sobie poradzisz i po ktorych bedziesz robil taki zawod ktory bedzie Ci przynosil przyjemnosc, bo nie ma nic gorszego niz siedziec codziennie w pracy ktorej nienawidzisz... serio!

Przemysl co Cie interesuje, co by Ci sprawialo radosc gdybys mogl to robic codziennie i ocen realnie przeszkody jakie stoja na Twojej drodze do celu i zastanow sie co z nimi zrobic.

Ja tez jestem noga z matmy i zaliczylam ta j*** matme, ekonomie makro i mikro, rachunki, prognozowania a ze staty to chodzilam na korki i przerobilam caly zestaw cwiczen z kolezanka zeby to g*wno zaliczyc. I sie oplacalo dzis mam dyplom. Moze w Twoim przypadku korki z jednego czy drugiego przedmiotu rozwiarza problem.

pozdrawiam
Pscolka

emaloo 

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2007-01-11, 00:07   

Cytat:
Ja tez jestem noga z matmy i zaliczylam ta j*** matme, ekonomie makro i mikro, rachunki, prognozowania a ze staty to chodzilam na korki i przerobilam caly zestaw cwiczen z kolezanka zeby to g*wno zaliczyc. I sie oplacalo dzis mam dyplom. Moze w Twoim przypadku korki z jednego czy drugiego przedmiotu rozwiarza problem.

Co kończyłaś, zostały Ci jakieś materiały w wersji elektronicznej? :smile: Sesja zbliża się wielkimi krokami i nie wiem czy podołam ale spróbować muszę...
BTW... Chyba największym problemem jest trafić z kierunkiem studiów a już w ogóle jeśli ma się wiele zainteresowań... :wink:

Pozdrawiam!

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2007-01-11, 00:25   

Pscolka no to normalnie przedmioty jak u mnie, jakby ktos chcial to ma swiezo obroniona prace z zarzadzania przedsiębiorstwem ( temat na pw)

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Wysany: 2007-01-11, 00:44   

emaloo napisa/a:
Co kończyłaś, zostały Ci jakieś materiały w wersji elektronicznej?

Turystyke, zarzadzanie gastronomia i hotelarstwem. Cos tam na kompie mam. Jak nie mam to postaram sie zalatwic :grin:

A ja teraz ide na kierunek artystyczny... bo niezla ze mnie artystka :cool:

emaloo 

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2007-01-11, 01:07   

Pscolka napisa/a:
Turystyke, zarzadzanie gastronomia i hotelarstwem. Cos tam na kompie mam. Jak nie mam to postaram sie zalatwic

Z góry dzięki, kierunek studiów co prawda inny ale przedmioty się pokrywają ;)
Cytat:
A ja teraz ide na kierunek artystyczny... bo niezla ze mnie artystka

Widzę, że spodobało się studiowanie :mrgreen: tylko może być potem ciężko z pracą, looknij chociażby na nasze forum - sami artyści :mrgreen:

pozdr.

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-01-11, 08:41   

hej a ja chcialbym pracowac w salonie samochodowym (bmw, mercedes :mrgreen: ) i najlepiej taki pod krawatem :mrgreen: wie ktos jaka jest do tego droga? co trzeba ukonczyc? a moze tylko stare e21 jest przepustka? :mrgreen:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-01-11, 11:47   

ucz się życia,
studiuj filologię tybetańską,
i pal trawe :mrgreen:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

MarcinPioneer 

Doczy: 09 Sty 2007
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2007-01-11, 11:53   

Jak bez matmy i chemi to pozostaje Ci chyba tylko AP i kierunek PO w Siedlcach.

misza 

Wysany: 2007-01-11, 18:27   

nokerman napisa/a:
ucz się życia,
studiuj filologię tybetańską,
i pal trawe :mrgreen:

dobry stuff juz mam ale tybet? gdzie ja tam beemka pojade?

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-11, 21:12   

jak ktos cierpi na nadmiar wolnego czasu to polecam MEDYCYNE :!: jestem na czwartym roku wydz. lekarski i aktualnie mimo ze jeszcze troche do sesji to i tak nie mam na nic zupelnie czasu...

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-01-13, 18:08   

southOFheaven napisa/a:
hej a ja chcialbym pracowac w salonie samochodowym (bmw, mercedes :mrgreen: ) i najlepiej taki pod krawatem :mrgreen: wie ktos jaka jest do tego droga? co trzeba ukonczyc? a moze tylko stare e21 jest przepustka? :mrgreen:

klepnij sobie transport wydzial np. budowa i eksploatacja pojazdow samochodowych i po sprawie..
zreszta mysle ze jakakolwiek polibuda o kierunku zwiazanym z tranportem jest w stanie CI otworzyc drzwi do salonu beemki :)
a ja jestem na szynowce i zostane droznikiem :D

mgr inż. Jędrek ;)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-01-13, 19:13   

ja juz 2 razy zaczynałem ale nigdy nie doczekałem pół rocza i egazaminów na studiach ...

teraz pracuje i mam bata nad soba w postaci wojska ... i ide na kierunek na ktorym nie bede musiał nic robic ... gdyz moja zdolnoscia jest szybkie zapamietywanie i ogolnie nauki humanistyczne ... mata, fiza , chemia ... z dala odemnie i poza zasiegiem ...

Od pazdziernika ide na Pedagogikę ... ze spacjaloscia Pedagogika Pracy ... :mg:

Dodam ze pracuje jako Operator maszyn i urzedzen i nic niemam z tym wspolnego w pracy ... ale moze pomoze zostac jakiemś mistrzem zmianowym czy kimś w tym rodzaju za pare lat 8)

KORDI 
RWD love.. 8)

Pomg: 1 raz
Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2007-01-14, 01:42   

Jak nie chcesz przedmiotów typu matma to proponuje AWF...sam jestem na tym...prawda jest taka że naprawde sie w dupe dostaje na sprawnościówkach(ja mam ok.9godzin dziennie..)ale przedmioty są tylko takie jak Anatomia,psychologia,filozofia....itd..
Po tym bądz równocześnie można zrobić ratownictwo medyczne,a później uderzyć do policji...(ja przynajmniej tak planuje... :P )ewentualnie zawsze możesz zostać jakimś trenerem ale nauczycielem w szkole... :P
Jakby nie było zawsze lepsze to niż nic.. ;)

PozdrOOfki... :D

P.S.
Pscolka ale fany awatarek masz..... :mg: :mg: można prosić na priva w większym rozmiarze...?? :mg: :mg:

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2007-01-17, 13:18   

jak ktos chce do salonu beemki lub merola czy innego to polecam transport na PW a specjalizacje eksploatacje pojazdow samochodowych ktora wlasnie skonczylem i wczoraj sie obronilem :jupi: jakby ktos chcial materialy to costam by sie znalazlo :mg:

jak spojrzec z dystansu to jest banalnie, matemaryka nie jest specjalnie trudna chociaz dla mnie troche byla ale to dlatego ze sie nie uczylem jej w lo.
no i obowiazkowe praktyki gdzie wiekszosc i tak idzie wlasnie do salonow i czesc zostaje (znajomy pracuje w inchcape bodajze)

GG: 6377445

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-01-17, 13:23   

macie mocno błędne wyobrażenie o pracy w salonach auto, tam sprzedawca, czy mechanik nie zarabia wcale tak dobrze....

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2007-01-17, 13:37   

zarobki to jedna sprawa druga to swietny trening cierpliwosci i opanowania dla doradcow serwisowych. praktycznie kazdy kto pracuje na takim stanowisku to przeklina je od poczatku. uzeranie sie z cwaniaczkami i roznymi dziwnymi typami... dlatego raczej szukam czegos innego byle z dala od bezposredniego kontaktu z "klientem":)

GG: 6377445

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-01-17, 15:01   

Oferty pracy w BMW:

http://www1.bmw.pl/onas/praca/content.htm?typ=2

Mi sie zachciało prawa itp. i przed pierwszym egzaminem olałem temat bo nie dało sie tego nauczyć :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-17, 16:18   

czego sie pouczyć ? Języka się poucz :!:

Dziś ten kto nie zna choć jednego języka obcego przez większego pracodawcę traktowany jest jak nieuk i napewno go nie przyjmą do pracy.

English to podstawa, niemiecki jak widać w BMW także mocno pożądany, więc już wiesz.

Uuje -muje dyplomy na h sie zdadzą jak nie kumasz po obcemu wcale.

I nie chodzi tu oczywiście o "My name is Lukas" :lol:

Powodzenia

Zapisz sie na kurs języka - to najlepsza inwestycja!!!

misza 

Wysany: 2007-01-17, 17:43   

Łukasz napisa/a:

Dziś ten kto nie zna choć jednego języka obcego przez większego pracodawcę traktowany jest jak nieuk i napewno go nie przyjmą do pracy.

English to podstawa, niemiecki jak widać w BMW także mocno pożądany, więc już wiesz.

Uuje -muje dyplomy na h sie zdadzą jak nie kumasz po obcemu wcale.

I nie chodzi tu oczywiście o "My name is Lukas" :lol:

Powodzenia

Zapisz sie na kurs języka - to najlepsza inwestycja!!!

angielski to nie problem, ale zawsze mozna sie czegos wiecej nauczyc, narazie sie zastanawiam

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-01-17, 17:50   

sprzedawca w salonie :) ......1200 brutto i jakies smieszne premie za sprzedaz aut - a to wcale nie jest proste - a roboty jest naprawde bardzo duzo (obsluga klienta, kredytu, serwisu, praca na terenie salonu itp) - jesli zyjesz sam i nie masz nikogo na utrzymaniu to jakos idzie wyrzyc ale rodziny za to chyba nie utrzymasz.

Ja osobiscie skonczylem studia - jestem magistrem biologii a pracuje w zupelnie innej branzy - w ogole nie zwiazanej z wyksztalceniem - w najblizszym czasie bede staral sie o robote w Strazy Granicznej :D

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-01-17, 21:40   

ofert pracy dla beemy widze od groma :)
zawsze mnie bawil tekst: bezrobocie w polsce..
no i moj ulubiony fragment kazdego ogloszenia:
"min. 25 lat
doświadczenie w sprzedaży samochodów klientom indywidualnym i flotowym;"

szkoda ze nie max 25 lat :)

1200 on + 1200 ona i jakos temat jest do dzwigniecia, na srednim bo srednim ale zawsze cos...jak chce i to lubi to czemu nie, robote mozna zawsze zmienic... :D

mgr inż. Jędrek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-17, 21:59   

center napisa/a:
ofert pracy dla beemy widze od groma :)
zawsze mnie bawil tekst: bezrobocie w polsce..
no i moj ulubiony fragment kazdego ogloszenia:
"min. 25 lat
doświadczenie w sprzedaży samochodów klientom indywidualnym i flotowym;"

szkoda ze nie max 25 lat :)

1200 on + 1200 ona i jakos temat jest do dzwigniecia, na srednim bo srednim ale zawsze cos...jak chce i to lubi to czemu nie, robote mozna zawsze zmienic... :D

kobietę też :lol: :wink:

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-01-17, 22:52   

Jak masz zapał do robienia kariery zawodowej i jesteś szczurem z super ostrymi szponami to polecam studia. Lubisz się płaszczyć przed innymi, udowadniać jaki jesteś dobry? Skończyłem studia mgr inż. mechatronik na polibudzie i niewielki z tego pożytek. Nawet języka Cię nie nauczą. Pracuję w zawodzie. Przez pół roku można się samemu więcej nauczyć więc studia to marnowanie czasu. Jeżeli chce się robić coś fajnego i zarabiać to wymagana jest konsekwencja, pracowitość, systematyka. Chodzi mi tu o własny biznes. Realia są takie że niektórzy po studiach sporo zarabiają jednak przeciętnie mniej niż murarz. Pewien facet w stanach powiedział mi.. Chcesz dużo zarabiać to musisz być dobrym specjalistą z wykształceniem lub mieć własny biznes. A najlepiej te dwie opcje na raz.

I jeżeli coś lubisz i pójdziesz na studia w tym kierunku, to prawdopodobieństwo że przestaniesz to lubić po roku jest wysokie. Dwa: uczenie się czegokolwiek bez sprecyzowanych celów, taka sztuka dla sztuki w większości przypadków kończy się marnie. Na chłopski rozum jest to bezsensowne.
E30 M332 1991........ ....U__________\

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Wysany: 2007-01-17, 23:13   

Łukasz napisa/a:

Zgadzam sie w 100% :!: Gdybym nie znala angielskiego w takim stopniu w jakim znam to nie mialabym zadnej pracy. Znajomosc jezyka to podstawa.

A dwa:
Piotr_1 napisa/a:
Chcesz dużo zarabiać to musisz być dobrym specjalistą z wykształceniem lub mieć własny biznes.

Jezeli bedziesz bardzo dobry w swoim fachu to i bedziesz mial kase, bo specjalistow sie ceni.

KORDI napisa/a:
Pscolka ale fany awatarek masz..... :mg: :mg: można prosić na priva w większym rozmiarze...?? :mg: :mg:

Milo ze moj avatarek Ci sie podoba, niestety jest on objety prawami autorskimi i nie moge go rozsylac :wink:

buziak

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: