Jak myslicie czy takie felgi sie zmieszcza w nadkola od e30 Mysle o oponach 205/40/17 albo 215/40/17 . Przy takim et , chyba konieczne bedzie rowniez zalozenie dystansow min 20mm...
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
jezeli zakładamy 9'' ET15 z przodu to musimy założyc dystans min . 5mm zeby felga nie obcierala o macpresona
jezeli chcesz załozyc 9,5 z ET30 to tak plus minus bedziesz musial założyc 30-35 mm dystans
ciekawe ile felga bedzie wystawała
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Nic nie bedzie wystawala albo inaczej bedzie wystawac tyle co Et 15 z dystansem 5 mm
jestes pewien tego co napisałes bo ja mam inne zdanie.felga po założeniu dystansu (który jest niezbedny bo by obcierała o kolumne) bedzie wystawac bardziej niz 9" ET15
Felga 9" ET15 tak naprawde po dołożeniu dystansu ma ET10.
Felga 9.5" jest szersza o te 12mm czyli 6 mm na strone wiec o tyle ET tej felgi musi byc mniejsze od ET
felgi 9"ET10 czyli bedzie dla 9.5" ET4 wiec potrzeba dystans 26mm
felga 9.5" bedzie wystawac o całe 12mm wiecej od felgi 9"ET10 panie x_e_o_n
oczywiscie duzo zalezy od budowy felgi bo jedna maja grubszy boczny rant a inne cienszy ale to roznica kilku mm ...
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Dzięki Kamil. Więc bez dystansów się nie obejdzie, zostaje pytanie czy 10 czy 15. Teraz 2gie pytanie. Jak z przodu założę dystanse to z tyłu też muszę czy może być bez.
jesli masz grube golenie to na przód wchodzi 9" ET10 wiec do takiej wartosci musisz doprowadzic ET przy tych felgach co masz czyli 20mm dystans
Dzięki za odpowiedź,nie wiem jakie mam golenie Ale jak nałoże po 10,to będzie jechać czy nie da rady jechać?A jak kupie na przód dystanse 20mm,to na tył z 30 bedę musiał dać?Z tyłu nie będą wystawać za nadkola?Pozdrawiam