BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czujnik temperatury cieczy
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 10:26   Czujnik temperatury cieczy

Witam
Jak w temacie, czy jest metoda na sprawdzenie tego właśnie czujnika.Jeden już wymieniłem chociaż wyglądał jak nówka, założyłem z L-jetronika a u mnie jak wiecie jest Motronic i to będzie chyba kupa.
Objawy mam wskazujące właśnie na ten czujnik tzn:trochę pochłodniało rano jak wsiadam do samochodu odpalam go złapie i zgaśnie poźniej to już trzeba się trochę nakręcić, jak już złapie to się trochę poksztusi i chodzi jak trzeba, przy każdej następnej próbie(jak złapie min temperaturę) odpala bez wsiadania do samochodu, a co istotne jeżeli nie palę go rano tylko później jak jest cieplej odpala bez problemu :shock: .
Może będzie istotne to że jakiś czas temu po przekręceniu stacyjki było słyszalne takie głuche puknięcie(dochodzące jakby spod deski rozdzielczej)teraz tego nie ma i niewiem czy łączyć to z tym zachowaniem samochodu.
Byłbym bardzo wdzięczny za opinie dotyczące tego tematu

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-10-11, 14:11   

wiem jedno to charakterystyczne pukanie to pewnie przekaznik, sprawdz, ktory przekaznik odpowiada za ten czyjnik isprobuj podmienic na inny.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 16:22   

- z tego co rozumię z tym przekaźnikiem to po przekęceniu stacyjki powinno być to "puknicie, cyknięcie"???
- wiem gdzie są przekaźniki w komorze silnika, ale pod deską
rozdzielczą :roll:
- czy w momencie przekręcenia stacyjki powinien cyknąć przekaźnik od pompy paliwowej(środkowy na lewym nadkolu) w komorze silnika.
Kombinuje jak mogę ale do mechanika pojadę w ostateczności :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: