Witam wszystkich...jak w większości E30 mam problem ze wskaźnikiem paliwa...lata jak chce...czesto idzie na maksa...jak pukne w szybke to oczywiście przywołuje sie do porządku..mniej wiecej wiem jak rozwiązać ten problem ale przy okazji pojawił sie nowy...szukałem na forum i niestety nie daje rady znaleźć...mianowicie jak odkręcić wszytskie zegary..tzn odkręciłem dwie śrubki na górze i plastikowana osłonka nie chce zejść...może ominąłem jakoś ukrytą śrubkę bądź może trzeba coś podwarzyć...pomoc mile widziana...pozdrawiam!!!
Wysłany: 2007-04-17, 16:42
Musisz ściągnąć osłonę pod kierownicą i wtedy uzyskasz dostęp do dwóch nakrętek, które przytrzymują plastik znajdujący się pod zegarami. Jak to ściągniesz to wtedy zobaczysz jeszcze chyba dwie śrubki trzymające samą ramkę od zegarów.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2007-04-19, 00:01
Robo ma rację... ja nie musiałęm, ale tylko dlatego że miałem sportową kierę na odsadzeniu ... wyjmowałem tez zegary ze standardową kiera i ... szkoda zegarów jak się szybka porysuje to potem się to w świetle odbija i w***wia
Wskaźniki temp. i paliwa sie trzymają na pojedynczych nakrętkach z tyłu, obrotomierz i prędkościomierz mają po dwa wkręcty w jednej linii, ekonomizer to ten pojedynczy wkręt pod dwoma od obrotomierza - wszystko oczywiście z tyłu..
Ramka przykręcona wkrętami na obwodzie i jednym przy żaróweczce check..
Pzdr