Wysłany: 2007-04-20, 14:32 [E36] remigiuszl ->> 320 Coupe
Witam wszystkich
Chcialbym przedstawic moje pierwsze w zyciu BMW i napewno nie ostatnie Nabylem go jakies dwa miechy temu ale teraz dopiero mialem czas zeby zrobic mu sesje.. (klopoty ze skrzynia biegow na szczescie juz rozwiazane po wymianie skrzyni).. Prosilbym o komentaze co mozna by wedlug was w tej beci zmienic
Ja ze swojej strony (choc wiem ze pewnie za to zrownacie z blotem) chce zrobic maske przednia na E46 bo mi sie to cholernie podoba!! oprocz tego oczywiscie felgi bo te to porazka i lusterka na wszystkim pewnie znane
Silniczek pracuje rowno zadnych czkniec itp Piekne brzemienie 6 garow.. zadnych luzow itp pomimo ze jak chlopaki rozbierali skrzynie to wycenili go na 300tys przejechane, a na liczniku 160tys
czekam na opinie
Jesli cos bedzie nie tak ze zdjeciami to dajcie znac bo mi sie server krzaczy..
Ostatnio zmieniony przez remigiuszl 2007-08-29, 19:50, w całości zmieniany 1 raz
Ladna baza do modyfikacji. Co to za kolor jest? I tak ode mnie:
a) gleba gleba i jeszcze raz gleba
b) jakas konkretna 17` lub 18` felga
c) co do kierunkow to lepsze sa dymione, nie wyrozniaja sie tak bardzo
Nie popelniaj bledu zycia i nie dawaj E46 look
Ale widac, ze zadbana to na plus
co do gleby to ona juz sie przyciera jak przejezdzam przez policjantow chocbym nie wiem jak wolno jechal.. kierunki tez mi sie nie podobaja ale takie juz byly a macha tak mi sie tak podoba z e46 ze az by mi bylo zal rezygnowac
a numer koloru spradze jak bede na dole a tak na oko to taki bordowy
Ostatnio zmieniony przez remigiuszl 2007-04-20, 14:43, w całości zmieniany 1 raz
Beemka ladna,widac zadbana.fajny kolor,plus za kierownice minus za automat
nie no spoko,jestem ciekaw jak sie tym jezdzi..nie wiem co chcesz od felg,to ori bmw,na zime beda gitara.tez tak mam tylko wzor inny..lusterka m3 oryg. bedziesz mial ciezko dostac(albo drogo) a podroby nie maja ogrzewania wiec se daruj..
i jeszcze jedno. nie kalecz ja maska z e46...pozdrawiam
wyzej masz wszystko co chcialem napisac ale yaku mnie wyprzedil a on sie zna na temacie
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
wyzej masz wszystko co chcialem napisac ale yaku mnie wyprzedil a on sie zna na temacie
Oczywiscie te na zime zostawie, tylko na lato chce sobie sprawic jakies bejery tylko zastanawiam sie jakie rozmiary opon wejda przy felgach 17'' i jakie przy 18''..
co do automatu to juz czysty przypadek losowy tez wolalem w manualu ale teraz juz jestem zadowolony;) chce tylko galke dac do pokrycia nowa skora bo juz jest wytarta i cala tapicerke dac w czarnej skorce
Co do felg to poczytaj o innych e 36 tu i bedziesz miał odpowiedz co i jak jakie opony i dopasuj do swoich upodoban .Czy chcesz hardcorowo czy nisko i twardo czy wyżej a lepszy komfort.Bardzo ładne autko pod projekt ,zmiany.Zrób ja sobie od podstaw.To jest to choc spora kasa podejżewam by musiała pójsc żeby zrobic z niej niepowtarzalna ale za to jaka pózniej satysfakcja.Szkoda że automat.To fakt.Ale czasami tez wolał bym sie zrelaksowac na miescie a nie machac jak opentany dzwignią witamy cie na forum.Pozdrawiam
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
no i pora na dwie kolejne fotki, tym razem wprost od lakiernika Becia zasluzyla na nowy lakier i drobne poprawki kilku wgniotek i ostateczne wyrzniecie wkradajacej sie rudej pani Przy okazji cos od czego nikt nie bylby w stanie mnie odciagnac Przerobka maski od razu mowie ze brakuje jeszcze brewek ktore rowniez beda polaczone z maska Jutro macha juz bedzie w calosci wiec moze uda mi sie to rowniez zamiescic
Co do tej maski a'la e46 to zgadzam się z Mirollem. Tak samo jeśli chodzi o przebieg. Auto może wyglądać idelalnie a i tak przebieg może być kosmiczny. Mój kumpel kupił igiełkę e36 318i. Dosłownie jak nówka... przebieg 260tys km. Chociaż niemiec nie skręcił.
W 160 tys km nie wierzę.
Budę masz fajną, kolor {biiiiip}, stan sądząc ze zdjęć nawet OK, to po co Ci ta maska? Rozumiem młodzieńcze fantazje, ale przelej je lepiej na felgi
Bo my z marvinem jak bracia
Co tu sie znac chyba juz kazdy na tym forum wie co i jak mi juz sie nawet nie chce pisac jak kolega ma zrobic auto bo wiem ze zaraz kazdy napisze to samo
nisko, szeroko i ze smaczkiem wszystko w tym temacie
Betke masz bardzo fajna ladny kolorek zawsze inny, bo czarnych to od zap......
ciekawie ze automat chociaz w coupe lepiej by pasowal manual
Widac ze zadbana...
To ze ocenili na 300tys km to wcale sie nie dziw to nie mlode auto...
Zapodaj jakies fajne alusy, tlumik koncowy ala M i bedzie miodzio
A i tak zrobisz jak chcesz to twoje auto...
Pozdrawiam i bezawaryjnosci...
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Ja tam nikomu nie każę robić nisko i szeroko. Sam lubię zimą polatać na 15" aluskach i jest bardzo przyjemnie. Ogólnie rzecz biorąc bardzo lubię standardowe beemki bez żadnych udziwnien
Ja tam nikomu nie każę robić nisko i szeroko. Sam lubię zimą polatać na 15" aluskach i jest bardzo przyjemnie. Ogólnie rzecz biorąc bardzo lubię standardowe beemki bez żadnych udziwnien
Dobrze powiedziane. Jak sie komus nie podoba seryjne BMw to i zrobione tez sie nie spodoba...
Podejzewalem ze beda takie reakcje na maske ale jakos mnie to nie zraza taka ma byc i koniec, a z udziwnien to juz raczej wszystko co planuje reszta bedzie juz raczej liniowa, no moze poza lekko "wytluszczonym" przednim bummperem od Mki.. Alusy beda w swoim czasie jak sie nadarzy okazja, no i tak samo ze srodkiem BTW, wcale sie nie dziwie ze licznik skrecony bo tego sie spodziewalem, ale najwazniejsze ze chodzi jak nalezy
Przeczytałem cały Twój temat i dziwie się że nie dałeś się odwieść od tego planu ze zmianą maski na ala E46. Już widziałem sporo tego typu kombinacji i powiem szczerze że nie najlepiej to wygląda. Jak ktoś kupuje E36 bo mu się podoba to po co zmieniać na ala e46 z czasem jak będziesz miał kesz to sobie strzelisz e46 i będzie git.
Ostatnio nawet widziałem E32 z przodem od E38 oj kombinują ludzie kombinują Chyba nie mają na co kasy wydawać.
A jak już chciałeś odnowić sobie autko to było zmienić Grill (NERKI) na te grube po liftingu po 95roku. Efekt byłby zbliżony a i zachował byś orginalność auta.
Poza tym przodem który uważam że oszpeci Ci auto to bunia całkiem niczego sobie.
Przeczytałem cały Twój temat i dziwie się że nie dałeś się odwieść od tego planu ze zmianą maski na ala E46. Już widziałem sporo tego typu kombinacji i powiem szczerze że nie najlepiej to wygląda. Jak ktoś kupuje E36 bo mu się podoba to po co zmieniać na ala e46 z czasem jak będziesz miał kesz to sobie strzelisz e46 i będzie git.
Ostatnio nawet widziałem E32 z przodem od E38 oj kombinują ludzie kombinują Chyba nie mają na co kasy wydawać.
A jak już chciałeś odnowić sobie autko to było zmienić Grill (NERKI) na te grube po liftingu po 95roku. Efekt byłby zbliżony a i zachował byś orginalność auta.
Poza tym przodem który uważam że oszpeci Ci auto to bunia całkiem niczego sobie.
Nadal uwazasz ze "oszpeci" Ja jestem zadowolony Jutro odbieram juz zlozone w calosci i szukam pozadnego zderzaka przedniego
automat fajna sprawa tez mam i olej trza wymieniac conajmniej po 30 tyś. a przebieg mozna sprawdzic w ten sposób : w zegarach jest taki guziczek do kasowania berzacych kilometrow wciskajac go i przytrzymujac przekrecamy stacyjke i na liczniku tam gdzie byly km pokazuja sie kolejne cyferki niepamietam ktora z koleji to orginalny przebieg ale jak zobaczysz wiecej niz masz to zakumasz . U MNIE tez na zegarach bylo 178 tys km prawda byla okrutna i trzeba z tym zyc ale smigam wymienial olejek co 10 tys. i dzis wymienilem w skrzyni/pozdrawim
_________________ FREUDE AM FAHREN
sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .
a przebieg mozna sprawdzic w ten sposób : w zegarach jest taki guziczek do kasowania berzacych kilometrow wciskajac go i przytrzymujac przekrecamy stacyjke i na liczniku tam gdzie byly km pokazuja sie kolejne cyferki niepamietam ktora z koleji to orginalny przebieg ale jak zobaczysz wiecej niz masz to zakumasz .
też to znam i ile beemek widziałem to każda ma ponad 300 tys.km.
Jest tam 6 podpunktów.
nie pamiętam kolejności ale jast tam ori kod do radia, max prędkość z jaką auto najwięcej śmigało test zegarów i jeszcze pare których nie pamiętam.
Ale co do tego ori przebiegu to też kiedyś tak myślałem jak Ty ale to nie prawda.
Prosze bardzo, to oznaczaja kolejne punkty w tescie i absolutnie nie ma tam oryginalnego przebiegu, to bzdura powtarzana przez "znawcow BMW"
1 -wewnętrzny nr. BMW (chyba nr danej sztuki),
2- nr wtyczki kodującej (?),
3- liczba K wew. dane BMW (?),
4- nr podwozia (ostatnie numerki z VIN-u),
5- wersja oprogramowania (?),
6- wew. indeks przeprowadzonych zmian (?).
...może mi się pomyliła 4 z 5...