Wysany: 2007-08-15, 15:48 [e30] Problem na lini koło zamachowe rozrusznik POMOCY!!!
Witam!
Zmieniałem sam tarcze sprzegła z racji tego ze trzeba było ja wymienić. Było troszke problemów z wyjeciem skrzyni ale odpowiednie klucze 3h roboty i skrzynia wkładana była spowrotem.
Po złożeniu pojawił sie problem. Kazdy kto wyciagał skrzynie wie ze trzeba w BMW e30 z silnikiem m20 odkrecic takze rozrusznik.
Po złożeniu do kupy pojawił sie problem tak jak pisałem. Odgłos blachy w coś uderzajacej po zapaleniu .. przestraszyłem sie.
Zapaliłem jeszcze raz okazało sie ze odgłos dochodzi z rozrusznika wyciagnełem go auto odpaliło z popychu .. BRAK JAKICHKOLWIEK ODGŁOSÓW.
Myśle sobie pewnie źle skrecony, ale skrecam i to samo. Rozrusznik kreci silnik zapala i natychmiast słychac metaliczny odgłos.
Dodam ze autem jezdze juz duzo i rozrusznik jest sprawny, wyglada na to jakby koło zachowe tarło albo o zeby rozrusznika albo o metal ktory przykrywa zęby.
Jakies pomysły, coś mogłobyc źle złozone. ktos miał taki problem.
nic nie wpado do rozrusznika jak by wyciagniety zobacz na wyciagnietym rozruszniku czy dziala poprawnie podepnij do akumulatora i zobacz czy widelki pracuja i czy bendiks jak sie wysunie to czy sie lekko chowa
Miałem coś podobnego. U mnie był to problem z tulejkami ustalającymi - po prostu wypadły przy wyjmowaniu skrzyni i tego nie zauważyłem... Po ich zamontowaniu było OK.
chyba masz racje, jak to faktycznie te tulejki to odpowiedz zostanie nagrodzona