jak pisałem kupiłem komplet , co do chłodnicy to wygląda ładnie ,co potrzeba hmm nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrac a koles żąda sobie 1,500 zł za montaż
z twojego opisu wynika ze masz M50 , to nie stety musisz kupic kompresor od M50 to po pierwsze, a dalej
1. wymontowanie całej deski
2. wymiana całej nagrzewnicy
3. podpięcie elektryki , zarówno pod maską jak i w kabinie
4. dobrze by było jak bys kupił nowy filtr/osuszacz ( to jest ta puszka co wchodzi przy nadkolu ( koszt ok. 170zł)
5. jeśli chłodnica jest szczelna to dobrze jesli nie to nastepne ok. 300zł
6. sprawdzenie przewodów i ewentualne dorobienie nowych ( czego prawdopodobnie sie niu ustrzeżesz bo masz M50 , w wa-wie koszt dorobienia jednego przewodu metalowo-gumowego , oczywiście w firmie zajmującej sie klimatyzacjami to ok. 200zl/szt)
7. sprawdzenie szczelności calej instalacji i nabicie ok. 150 do 200zl zalezy od firmy
8. raczej juz nie znajdziesz firmy która nabija czynnik R12 ale w przypadku kompresora od M50 nie stanwi to już problemu bo powinien być juz przystosowany do czynnika R134a
kupił nowy filtr/osuszacz ( to jest ta puszka co wchodzi przy nadkolu ( koszt ok. 170zł)
Jeśli możesz podpowiedzieć gdzie tyle kosztuje to byłbym wdzięczny
W ASO taki osuszacz do e30 to 638zł
w sklepie na staniewickiej 4 , chyba nie pamiętam dokładnie ( przejade sie w tygodniu to zobacze dokładnie i sie dowiem ) , oczywiście jest to jakiś zamiennik , mnie sie udało kupic nówke oryginał jeszcze w pudełku na alledrogo za 100zł
Ostatnio zmieniony przez jackx 2008-02-09, 20:30, w caoci zmieniany 2 razy
Jedną klimę zamontuje się za 1000 a inną 2500. Motowałem nie jedna i wiem jak rosna koszty. Zdemontowana klimatyzacja musi mieć zabezpieczone wszystkie otwory w innym przypadku wilgoć zrobi takie szkody, że nie warto tego naprawiać.
_________________ auto classic service - 601236410
części E23, E24 i E28.
PRZECHOWALNIA AUT