Wysany: 2008-03-06, 12:58 Opony 215/40 uszkodzone na bokach - zakładać czy nie ?????
Tak więc zakupiłem dziwne opony, bieżnik ponad 6mm ale nie wiem co sie z nimi działo bo sa strasznie porysowane na bokach, zapewne komuś dosyć bardzo ocierało i teraz mam dylemat czy zakładać to na tył czy lepiej nie, struktura wewnętrzna opony nie uszkodzona, tak to wygląda...
W tym problem że uszkodzone są z 2 stron, z tym że z jednej bardziej, tez myślałem o uszkodzonym do wewnętrznej ale jak wiadomo mam e30 i z tyłu jest masakra przy -60mm czyli zużywa sie tylko 1 cm wewnętrznej części opony do tego felgi tez mega szerokie, ranty pozaginałem ale jak dociąże dupe to czasami ociera o błotnik wewnątrz
Nic sie nie będzie działo z tymi oponami pod warunkiem że nie doszły te nacięcia do sznurków / drutów !
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Z tych zdięć niewiele widać.Poprzeginaj jej boki do środka i zobacz jak głęboko jest podrapana.Obejrzyj opone od środka czy niebyła jechana bez powietrza na dodatek czasem.
A najlepiej podjeć do jakiegoś uczciwego wulkanizatora i Ci powie czy da się na tym ganiać.
Jaśli jest żle to nie ryzykuj> parokrotnie już widziałem przez takie oponi skasowane felgi (pracuje na wulkanizacji)
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...