Witam mam wyciek oleju z silnika bo mam plamy pod autem, bylem u mechaniora i po ogledzinach stwierdzil ze silnik jest zasyfiony i nie moze stwierdzic gdzie i co leci .. tak wiec umylem caly silnik od dolu i stwierdzam ze uszczelka pod glowica i pokrywa zaworow suche, uszczelka od michy sie poci a olej sie leje z nad uszczelki od miski ... zaraz za filtrem oleju powiedzmy przy lapie silnika po stronie kierowcy wiec gdzie moze byc wyciek??
Wydaje mi sie ze moze filtr oleju jest tam jakos przymocowany i tam bedzie lecialo czy to mozliwe czy to jest zamontowane na stale czy jak
Napiszcie prosze mnij wiecej co jest grane moze ktos sie spotkal z takim zonkiem pozdro i dzieki
[ Dodano: 2008-07-07, 10:53 ]
No widze zero odzweu .. tak wiec kolejne pytanie ..
JAK WYMIENIC USZCZELKE OD OBUDOWY FILTRA m52 2,0 czy dam rade sobie to sam wymienic ?
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Ostatnio zmieniony przez MrKrYH_e34 2008-07-08, 18:45, w caoci zmieniany 1 raz
puściła uszczelka pomiedzy lewą łapą silnika a blokiem silnika, ta łapa jest jednoczesnie podstawą fitra oleju, wymień i po sprawie...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
ok tylko czy sam powiedzmy bez doswiadczenia tylko z narzedziami ( kluczami) dam rade to zrobic czy musze do tego wszystkiego zlac olej ? Co bede musial jeszcze zdemontowac alternator itd PISZCIE CO WIECIE !!
[ Dodano: 2008-07-15, 10:37 ]
Witam.. Wymieniałem ta uszczeleczke i podzielę się z wami moimi może przydatnymi spostrzeżeniami … czas, który musicie poświęcić to max 3 godziny klucze 13 19 17 jakieś nasadowe z jakąś przedłużka, bo dostęp jest średni.. żeby odkręcić podstawę filtra musisz zdemontować alternator ( to BARDZO ) ułatwi dostęp, do tego musicie zdemontować rolke od paska, która jednocześnie trzyma od góry alternator i odkręcić pompę od wspomagania .. Czyli stojąc przed autem patrząc na silnik odkręcamy 3 śruby to pozwoli zdemontować nam alternator i wypiąć pompę wspomagania od podstawy obudowy, do której ona jest przykręcona ! Cala obudowa filtra trzyma się przy bloku silnika na 6 śrubek 13 po odkręceniu obudowa ładnie odchodzi uszczeleczka tez bez problemu schodzi, aby to zdemontować musisz zrobić to, co wyżej tylko w kolejności odwrotnej jak cos mało zrozumiale napisałem to pytajcie jakoś dobitniej wytłumaczę … Pozdrawiam
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Ostatnio zmieniony przez MrKrYH_e34 2008-07-08, 19:16, w caoci zmieniany 1 raz