Wysany: 2008-03-01, 18:41 Jak dobrze przyciemnić szyby?
Wiatm. Jak przyciemnic szyby w e30 coupe? tak zeby nie pozostawaly pecheze z powietrzem i lepiej kupic drozsza folie wogole to rozni sie czyms taka drozsza folia od tanszej?
_________________ przedni naped jest dla dziewczynek...:)
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-03-23, 00:28, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Sie 2007 Skd: garwolin-wiazownaWOT
Wysany: 2008-03-01, 18:49
najlepiej niebrac si samemu za to .Zeby niebylo pecherzy to trzeba grzec ja opalarka i rozciagac tzw.szpachelka ale z tego co wiem folie z allegro sa do bani ,przyciemnialem u takiego znajomego juz drugie auto i pytalem o te folie z allegro jak bym kupil i dal mu zeby zamontowal mi to powiedzial ze podczas grzania skurczy sie folia .Jak chcesz przyciemnic to niema co oszczedzac tylko jechac do dobrego zakladu gdzie zajmuja sie tym.pozdro
_________________ FREUDE AM FAHREN
sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .
Tak jak napisał X_e_o_n . Boczne szyby robi sie szybko i bez wiekszego problemu , z tylnia trzeba sie troche pomeczyc , ale tak jak pisal wyzej kolega , najpierw kladziesz ja na tylnia szybe z zewnatrz ( bez odrywania folii ) docinasz , podgrzewasz opalarka miejsca gdzie sa tak zwanne "paluchy" zagiecia z powietrzem a pozniej wygladzasz( jesli folia juz w kazdym miejscu przylega do szyby bez powietrza i zagiec , sciagasz ja z szyby , odklejasz jedna warstwe i przykladadasz na szybe od wewnatrz ) Podczas sciagania 1 warsty z folii idruga osoba niech ci spryskuje ta strone gdzie jest klej , oraz spryskac szybe przed polozeniem folii , bedziesz mogl folie przesuwać po szybie , w celu rownego ulozenia. Szyby mozesz smialo zakladac po okolo 2h . Co do folii to lepiej kupic drozsza bo bedzie ci sie lepiej kladlo , no i przy pozniejszym zerwaniu odchodzi bez problemu w jednym kawałku i nic na szybie nie zostaje. Polecam folie SunGard .
JEsli bedziesz wygladzal folie na mokro ( spryskiwal woda ) i uzyjesz do tego gumowego rygla to ryski ci nie powstana ( Przynajmniej nie powstaja na foli która wymienilem wyzej )