BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] robak85 ->> 320
Autor Wiadomość
robak85 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-11-26, 13:37   [E30] robak85 ->> 320

WITAM
Auto zakupiłem z planem przebudowy na driftowóz. Ogólnie byłem do niej nastawiony troche anty bo poddana została WT przez poprzedniego własciciela, ale za to była w najlepszym stanie i trzymała sie drogi w przeciwienstwie do innych E 30 które oglądałem :shock: Puki co zakończony jest pierwszy etap prac, czyli usunięcie zbędnych dodatków , ogólna kosmetyka, zrobione zawieszenie, zamontowanie fotela kubełkowego , radia CD i pomalowanie maski i klapy bagażnika

Co cieszy? :
-gleba "minus troche"
-orginalne alu
-kubełek
-wspomaganie
-szyber
-lusterka na prąd
-nadwozie w fabrycznym odcieniu "diamantschwarz metalic"
-maska i klapa bagażnika w odcieniu "bitex z piachem" :evil: :mrgreen: :evil: 8-) patent podpatrzony z motocykli zrobionych w stylu ratbike w którym się zakochałem a teraz w końcu, po kilku latach udało mi się go częsciowo przenieść na auto 8-)

W planach: :D
- SWAP na 3,5L
- szpera 100%
- wyprócie całego wnętrza
- klatka i rozpórki
- ospilerowanie M-technic
- czarne felgi z czerwonym pasem
- reszta nadwozia szary mat

OTO ONA :

PS. a teraz uwaga , pazdzierz roku czyli jak wyglądała W DNIU ZAKUPU :!: :!: :!: :D :D :D

moja beemka miała poważne problemy z silnikiem więc chciałem go zajezdzic do konca i zrobić SWAP na 3,5 L ... prawie się udało ale jednak stwierdziłem że narazie trzeba odratować stary piecyk :-P ogólnie sie gotowała, traciła wode, pękały węże chłodnicze a ja lałem zimną wode i kolejne katowanie ... w koncu wykrzywiło głowice i jak sie pózniej okazało, poprzedni własciciel źle podłączył węże na termostacie co było początkiem problemów ...
krótka fotorelacja :

pacjentka na sali operacyjnej ;-)

operacja na otwartym sercu

głowica po planowaniu czeka sobie na nową uszczlekę

w międzyczasie mój pomocnik zajmował się tuningiem wizualnym ;-)

brzydka berta z rudym małyszem i zardzewiałą podkową na szczęście 8-)

pozdro 600
Ostatnio zmieniony przez center 2008-11-27, 10:05, w całości zmieniany 9 razy  

KwitoE30 

Wysłany: 2008-11-26, 14:06   

rdze przezyje,ba,nawet lubie rosty, wybacz ale to cos na masce i klapie NIJAK pasuje do całego stylu auta :wink:

wykręć hak holowniczy ze zderzaka,ściągnij tą podkowe, i zlikwiduj te "narty małysza"
przydałoby sie jeszcze załozyc oryginalny mieszek drążka zmiany biegow (przy seryjnym wnętrzu wygląda jak pół ... zza krzaka) :wink:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysłany: 2008-11-26, 19:03   

Teraz jest dużo lepiej ale ciekawe co palił poprzedni właściciel :?: :shock:

Ten spoiler na klapie masakra a wnętrze jakie było gustowne :menel:
Ostatnio zmieniony przez damiano_e30 2008-11-26, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Wysłany: 2008-11-26, 19:47   

poprzedniemu wlascicielowi spadl kawalek rynny chyba na bagaznik :/
rob swapa i mtechnika to bedzie sie prezentowac jak trzeba :D ogolnie opcja z zakatowaniem silnika dobra, ale pamietaj ze dzieci w afryce gloduja a Ty zabijasz silnik z ktorego mozna by zrobic pozytek :D pozdrawiam i powodzenia w modzeniu ;)

Grzesiek 

Wysłany: 2008-11-26, 21:31   

:lol: te narty malysza porazka :lol: :lol: :lol:

tomcat944 
mental ill

Wysłany: 2008-11-27, 08:01   

hej,
o jasny ****!! pprzedni wlasciciel wiedzial co robi....

daj sobie spokoj z tymi nartami, slabo to wyglada... a ogolnie plan dobry....
montuj szybko m30b35... powodzenia...
Ostatnio zmieniony przez center 2008-11-27, 18:21, w całości zmieniany 1 raz  

robak85 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-11-27, 09:58   

Cytat:
wykręć hak holowniczy ze zderzaka,ściągnij tą podkowe, i zlikwiduj te "narty małysza"
przydałoby sie jeszcze załozyc oryginalny mieszek drążka zmiany biegow (przy seryjnym wnętrzu wygląda jak pół ... zza krzaka) :wink:

hak narazie zostaje bo od czasu do czasu ciągam lawete i przyczepke z motocyklem ;)
mieszek oczywiście zmienię bo jest lipa
maska i podkowa zostają :wink:

oczywiście auto nie jest skończone i jeszcze nie wygląda tak jak bym chciał, wyżej napisałem co jest w planach i jeśli coś ulegnie zmianie to będzie to tylko moje "widzimisię" :wink: więc możecie sobie odpuścić teksty w stylu " zakładaj ori maskę, neony, chromowane nerki itp"
mam wizję jak ma wyglądać moja E30, kupiłem ją dla siebie, pakuje w nią swoje $ i ma mi się podobać a zdanie innych średnio mnie interesuje bo z góry wiadomo, że nie każdemu podoba się styl rost, nie każdemu podobają się też E30 :wink:

pozdro 600
Ostatnio zmieniony przez robak85 2008-11-27, 10:02, w całości zmieniany 1 raz  

tigre0070 
tigretti

Wysłany: 2008-12-01, 12:36   

robak85 napisał/a:
maska i podkowa zostają :wink:
rozumiem że Ci się podoba , ale to nie wygląda na tym aucie.

całą maskę zrób w roście to będzie ok , ale 2 paski są :menel: :menel:

ps - widziałem kiedyś zdjęcie jak dwóch kolesi sika na jakąś e30...nie sugeruję nic , ale jak coś robisz to rób to ze smakiem
Ostatnio zmieniony przez tigre0070 2008-12-01, 12:37, w całości zmieniany 2 razy  

Żółty 
Majk Gajwer

Wysłany: 2008-12-02, 11:21   

[quote="robak85"]
Cytat:

oczywiście auto nie jest skończone i jeszcze nie wygląda tak jak bym chciał, wyżej napisałem co jest w planach i jeśli coś ulegnie zmianie to będzie to tylko moje "widzimisię" :wink: więc możecie sobie odpuścić teksty w stylu " zakładaj ori maskę, neony, chromowane nerki itp"
mam wizję jak ma wyglądać moja E30, kupiłem ją dla siebie, pakuje w nią swoje $ i ma mi się podobać a zdanie innych średnio mnie interesuje bo z góry wiadomo, że nie każdemu podoba się styl rost, nie każdemu podobają się też E30 :wink:

pozdro 600

to po co dajesz tu foty auta jak nie chcesz żebyśmy Ci doradzali i komentowali Twoje czyny :|
szczerze mówiąc to kupy się nie trzyma to auto a pozatym nawet na driftowóz to mi tu wiochą zalatuje :cry: ... wybacz ale ja jestem szczery teraz możesz powiedzieć że ja jestem wsiór i się nie znam, nie obraże się :spoko: pozdro i powodzenia w SWAPie

Odpowiedz do tematu