Nie dokładnie takie,ale podobne (inny kluczyk, z 4ma przyciskami)
Dziś schodzę do auta zmienic naklejkę rejestracyjną na szybę, centralny zadziałał, ale bez mrugnięcia kierunkami (a zawsze to robi), skończyłem, chcę zamknąć i nic....Myślę sobie, dobra, nie mam czasu zamknę z kluczyka - nic...
Koniec końców tylne drzwi zatrzasnąłem, przednie także....
Myślałem, że może bateria padła w kluczyku -pilocie.
Zszedłem więc za 2 godziny znowu, wziąłem drugi kluczyk-pilot i.....nie mogę się dostać do auta, nie otwiera, drzwi kierowcy i pasażera nie mogę otworzyć z kluczyka, otwiera się tylko bagażnik....
Lampki na obu pilotach przy naciskaniu przycisków mrugają, auto nie reaguje...
Padł akumulator -może. Dlatego nie otwiera.
Po otwarciu bagażnika sprawdź napięcie na lampce oświetlenia jak niskie to możesz poprzez jej obwód podać napięcie na aku aby ci się otworzył samochód.
sprawdz bezpiecznik alarmu. Mozliwe ze sie przepalil. Obecnie wszystkie alarmy zgodnie z przepisami uni europejsiej musza sie totalnie dezaktywowac po wyjeciu bezpiecznika (dotyczy to rowniez odciecia zaplonu). Mam niemalze identyczny alarm i mialem taki przypadek spalila sie centralka z powodu wady fabrycznej po 2 dniach urzytkowania palac (topiac) wszystkie silowniki
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
Tak na prawde to nie ma co się tam zepsuć oprócz sterownika albo siłownika. Dziwne tylko ze z klucza nie możesz otworzyć bo mimo iż trzeba użyć lekko większej siły to powinien się otworzyć. Chyba ze się urwał siłownik i blokuje mechanizm zamka. To samo jest po stronie pasazera?
to samo po obu stronach, mimo iz próbuję otworzyć używając rozsądnej siły - nic to nie daje, a nie chcę popsuć zamka, lub złamać kluczyka....Tylko weź tu się dostań do bezpieczników, kiedy maski nie mogę otworzyć....
Tylko weź tu się dostań do bezpieczników, kiedy maski nie mogę otworzyć....
bezpiecznik pewnie bedzie na przewodzie podajacym napiecie do sterownika czyIi musisz sie dostac do auta i poszukac sterownika . Pewnie bedzie gdzies pod kierownica ......
mogło stać się coś z centralką
miałem sam taki przypadek że chwytało tylne drzwi
poprostu jakby dostał siłownik napięcie i już nie puścił a ciężko będzie go otworzyć bo możesz uszkodzić siłowniki
jak dasz rade to spróbuj otworzyć właśnie tylne drzwi
a jak się nie będzie dało to szklij szybe hehe
jak dobrze namieszasz to da rade otworzyć maske od zewnątrz , dostań się do zamka maski
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
zamek w drzwiach w e30 tez bardzo latwo otworzyc - wloz kluczyk i przekreci go do oporu jakbys chcial otworzyc drzwi i ciagnij klamke w gore - na pewno otworzysz. Wystarczy obrocic klucz o kilka stopni - u mnie dziala tylko w drzwiach pasazera,
do samochodu się wczoraj dostałem, akumulator jest zdrowy, bo auto zagadało od pierwszego kopa, bezpiecznik nie jest wywalony, prawdopodobnie uszkodziła się centralka...