BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
NAPRAWA PODGRZEWANYCH SPRYSKIWACZY
Autor Wiadomo
piotrbmw4 

Doczy: 20 Gru 2008
Skd: NOWY DWOR GDANSKI
Wysany: 2010-01-09, 17:53   NAPRAWA PODGRZEWANYCH SPRYSKIWACZY

witam bylo o tym pisane co zrobic z zepsutymi spryskiwaczami czyli szukac nawych na allegro lecz nie kazdy ma czas oraz szczescie kupic tanio dobre podgrzewane spryskiwacze a nie kiedy wystarczy piredulka za kilka groszy aby usunac usterke
tak i jest u mnie poniewasz zakupilem na allegro niby podgrzewane spryskiwacze ale tak naprawde sa uszkodzone i co najwazniejsze brak im tych samych czedsci co mi czyli tych malych plytek!!!!w zwiazku z tym mam pytanie czym mozna je zamienic???jest jakis zamiennik moze jakis precik czy cos innego???pewnie wielu uzytkownikow na tym skorzysta
a moze mozna samemu zrobic w prosty i tani sposob podgrzewane spryski?

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2010-01-09, 18:06   

Te małe płytki to właśnie element grzejny czyli główna rzanych część grzanych sprysków.
Nie wiem jak to dokładnie wygląda więc cięzko mi powiedzieć czy idzie to zrobić w domu.
Innym problemem będzie zamontowanie tego w sprysku. Co do samej blaszki to trzeba tylko dobrać odpowiednią rezystancję materiału, z którego będziesz je robił (jeśli jej nie znasz to będziesz potrzebował przynajmniej jednej do pomiarów).

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2010-01-09, 18:55   

nie chce robic gieldy ale mam w domu grzane spryski . do e30 mam na pewno a e36 na 99 procent wiec wal na pw

sory za OT

piotrbmw4 

Doczy: 20 Gru 2008
Skd: NOWY DWOR GDANSKI
Wysany: 2010-01-10, 19:11   

spryskiwacze w srodku nie sa skaplikowane ale jest tam troszke malych pierdulek które bardzo latwo pogubic!!!!!wiec trzeba uważać! do kazdego podgrzewanego spryskiwacza ida przewody nastempnie w spryskiwaczu przewody sa polaczone do 2 malych cieniutkich blaszek w srodku spryskiwacza zauwazułem u siebie 1 sprezynke cos podobnego jak w dlugopisie tylko ze troche mniejsza.Nastempnie male kuleczko czrne oraz czerwone Ateraz mam tylko sprezynke :( wiec mam do wszystkich prozbe jak sie nie znasz to nie ruszaj!!!czlowiek uczy sie na wlasnych bledach!!!! tak sie zastanawiem co tam wlozyc zamiast tych kuleczek zastanawiam sie takze po co tam sprezyna czy przez nia takze przechodzi prad czy nie mam same pytania a zero odpowiedzi

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: