BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"Zwykła" skrzynia w starej ecie
Autor Wiadomość
Pio 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-01-02, 09:50   "Zwykła" skrzynia w starej ecie

Witam
Mam problem ze skrzynią w swojej ecie ('85) czwórki już nie ma, a 3 często rzęzi przy wrzucaniu :evil: . Tak się złożyło, że mam w tej chwili skrzynię ZF do m20 i chciałbym ją założyć, ale jest problem z czujnikami, które są w starej skrzyni a nowej nie ma na nie miejsca. Czy da się coś poprzerabiać, tak, żeby to działało :?: Słyszałem, że w nowych etach jakieś czujniki są przniesione na przód silnika. Najchętniej bym zrobił coś podobnego u siebie o ile się da :idea:
Proszę zorientowanych w temacie o pomoc :!:

Pozdrawiam

cypis0 

Wysłany: 2006-01-05, 20:00   

witam kolejnehgo eciarza:PP juz ci pisze o co chodzi bo sam zmienialem skrzynie (z automat na manulal) i terz troche sie naszukalem wiec tak przy skrzyni masz 2 czujniki sa one podbiete do motronika i zliczaja impulzy z kola zamachowego w nowszysch skrzuniach sa one zaslepione lub w jeszcze nowszych nie ma sladu po otworach. w nowszych wersja sa one na kole przed silnikiem a nie w skrzyni. musza byc bez nich autko ci nie zapali nawet bo komputer zwariuje. mozna zrobic tak jak masz skrzynie z zaslepionymi otworami rozwiercic je i wstawic czujniki (tylko to musi byc bardzo precyzyjnie zrobioene) lub przerobic wszystko na wzor nowszego modelu ale to nie wiem czy sie oplaca i jak to wyglada, z tego co wiem ze slyszenia ogolnie jest to nieoplacalne i trudne w wykonaniu,:( ja bym byl przy opcji szukaj skrzuni z jakiegos m20 lub diesla ze starym rozwiazaniem, tylko wiem ze znalesc stara skrynie w stanie igla to .......wiadomo najlepiej by bylo jak bys osobiscie wymontowal z auta zebyc mial przynajmniej drobny zaryz jak bylo exploatowane i moze ma jeszcze prawdziwy przebieg (polecam cabrio wersje ja z takowej wymontowalem i maja zazwyczaj sporo mniej przebyte drogi niz reszta wersji)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysłany: 2010-10-06, 06:31   

Podepne sie do tematu, mam właśnie starą ete z zepsutą skrzynią, czy to prawda że skrzynia z ety jest też dłuższa i przy zmianie na zwykłą skrzynie trzeba zmienić całe prowadzenie lewarka oraz wał ? mam skrzynie od b25 i ma zaślepione otwory na czujniki więc ze zrobieniem ich nie będzie problemu

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Odpowiedz do tematu