BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nie pali na benzynie
Autor Wiadomość
pusty 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-12-07, 22:20   nie pali na benzynie

E30 nie chce palić na benzynie. Sprawdziłem że nie dochodzi prąd do pompki, podłączyłem na krótko ( pompa sprawna ) ale z filtra i tak paliwo się nie wydostaje. Więc podłączyłem jeszcze krócej, wężykiem ok 40 cm podłączyłem pompe do listwy wtryskowej a i tak nie chciał zapalić. W czym może być problem????
Ps. Jest zamontowana inst. gaz. i na gazie auto chodzi. Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....
Ma ktoś jakiś pomysł??

beryl 

Wysłany: 2010-12-07, 22:45   

Zmień pompkę.

pusty 

Wysłany: 2010-12-09, 10:19   

Myślisz że za słabe ciśnienie daje ta pompka???

beryl 

Wysłany: 2010-12-09, 17:06   

pusty napisał/a:
Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....

Jak już odpalisz na benie to chodzi normalnie? Znajomy miał tak ostatnio w isie, pompka chodziła a nie chciał odpalić. Po wymianie pompki odpalił od strzała.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2010-12-09, 17:08, w całości zmieniany 1 raz  

pusty 

Wysłany: 2010-12-09, 20:21   

na jedno odpalenie potrzeba około 0,5 l benzyny jak chwile pochodzi i się rozgrzeje to później na gaz przełączam i chodzi ok.

oscar43 

Wysłany: 2010-12-09, 21:22   

Witam koledzy.
Podepne sie pod temat.Otoz mam podobny problez ze nie moge odpalic auta.Jak juz sie cudem uda to po chwili itak gasnie(na gazie chodzi wszystko dobrze) Pompa u mnie jest napewno sprawna ale doszedlem do tego ze jak odlacze czujnik temperatury(ten niebieski) to moge normalnie odpalic .Podlaczalem 5 innych czujnikow i na kazdym robi to samo.Gdzie moge jeszcze szukac przyczyny?

P.S. silnik m20 b25
Ostatnio zmieniony przez oscar43 2010-12-09, 21:22, w całości zmieniany 1 raz  

beryl 

Wysłany: 2010-12-09, 23:24   

pusty napisał/a:
na jedno odpalenie potrzeba około 0,5 l benzyny jak chwile pochodzi i się rozgrzeje to później na gaz przełączam i chodzi ok.

Ale jak się rozgrzeje, to na benzynie chodzi, czy kuleje? Jak chodzi na gazie, to ewidentnie coś z wachą, filtr, pompa, wtryski, regulator ciśnienia.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2010-12-09, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  

pusty 

Wysłany: 2010-12-10, 17:45   

na benzynie wogóle nie chodzi.... żeby odpalić to muszę do kolektora ssącego lać benzyne a drugą osoba odpala i gazuje. A odpalam na benzynie po to żeby płyn chłodniczy się rozgrzał i w tedy przełączam na gazicho.... Z innego forum się dowiedziałem że może byc problem z przełącznikiem od gazu, lub sygnałem do wtrysków....

E30 ROST 

Wysłany: 2010-12-14, 19:55   

sprawdz na krutko czy pompa dziala !! zobacz jak jest rozciecie wtryskow zrobione bo mozliwym jest ze padl emulator rozciecia wtryskow i wtedy nie bedzzie rowniez dzialalo!!! jak chodzi na gazie kom. benzynowy dziala bo reguluje ... tak wiec albo pompka albo jedz do gazownika

Odpowiedz do tematu