witam mam wszystkie kolka w rozmiarze 16\9 i do tego gruba lage, wiec oczywiste ze zastosowałem dystans po 5 mm na strone i jest problem bo jak załoze koło to tzymie sie ono jedynie na szpilkach- nie wisi w ogole na piascie.
czy Wy macie podobnie,boje sie tak jezdzic bo wtedy cała siła działa na szpilki czy musze szykowac nowe dystanse z osadzeniem?
Wysłany: 2011-02-05, 22:26
no szkoda, że nie pomyślałeś o tym wcześniej, żeby zrobić dystans z osadzeniem..
jakby był większy dystans można by było trochę go przetoczyć, ale tu niestety nei ma takiej możliwości, powiem Ci że mój znajomy jeździł kiedyś normalnie na dystansie bez osadzenia, koło trzymało się tylko na śrubach i latał normalnie, nierzadko szybko, ale ja mimo wszystko ze względów bezpieczeństwa swój zrobiłem małe osadzenie
Wysłany: 2011-02-06, 17:47
tez mam tak u siebie dystans mam 5mm i BORBET 9 cali wisi doslownie na rancie, niestety przy tej szerokosci dystansu nieda sie zrobic centrowania musialby byc duzo szerszy a to spowoduje znowu mocne wystawanie felgi poza blotnik i problemy z policja jako ciekawostke dodam ze ja mam waska lage i felga ocierala nie o mcperson a o zacisk hamulcowy ! moja rada zastosuj duzo dłuzsze dobre sruby !
ja poradziłem sobie z tym tak ze dotoczyłem pierścienie centrujące do felg które praktycznie nie mają fazy od strony którą zakłada się felge na element centrujący, w ten sposób koło łapie jakies 2mm i jest centrowanie. (seryjne felgi czy tez pierscienie centrujące mają sporą fazkę i nie łapie centrowania)
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie