Wysłany: 2011-08-02, 14:58 Problem z felgami po konwersji 5x120!
Witam
Mam mały problem z ocierającymi kolami z przodu! W e30 zmieniłem zwrotnice od e36 razem z gwintem oraz malgownicą z e36, auto stoi na stalowych felgach 6,5x15 et20 z e34 z opona 195/50R15. Problem polega na tym ze przy maksymalnym skręcie kolo ociera o stabilizator, jego mocowanie/gumę jak i również o nadkole znajdujące się obok! założyłem dystans chyba 7mm może ciut więcej i już jest OK..ale.. zawsze jest jakieś ale.. zakładam teraz felgi Remotec 8x16 et16 i jest na styk przy maksymalnych skrętach wewnętrzny rant praktycznie dotyka stabilizatora! Chcę uniknąc sytuacji ze przy dużym wychyle nadwozia przy maksymalnej kontrze felga będzie mi ocierała o stabilizator!
Pytanie moje kieruję szczególnie do posiadaczy e30ek z takimi modami i z podobna szer. kół czy też ocierają Wam koła w tych miejscach? co z tym robicie nie ratując się dużymi dystansami? Od razu napisze ze nie chcę dawac większego dystansu by uniknąc poszerzania błotników..
Sorry za moje niedopatrzenie zapomniałem o tym napisac... Oczywiście mam wygięte wahacze na wzór tych z M3 3,2 i tuleje acentryczne.. nie mam zdjęcia żeby wstawic ale kola stoją identycznie jak u Ciebie na środku!! Więc domyślam się że u Ciebie nie ma takiego przypadku jak u mnie?
Jakie masz wymiary tej felgi szer. i ET? czy masz dystans jeśli tak to jakiej grubości?
Wysłany: 2011-12-03, 21:52 Problem z felgami po konwersji 5x120!
koleżko ja mam oryginalne fele z e34 nie wiem ile cali teraz mam et20 i jest ok wcześniej miałem et42 bodajże z e36 stal i rozpruło oponę przy max skręcie tylko ja mam powiększony skręt ale trochę może cie poniosło z powiększeniem skrętu
pozdro