Wysany: 2012-02-29, 21:39 [e39]Dwumasowe koło zamachowe M52B28 / M54B30
Jak w temacie, czy ktoś przerabiał (lub wie jak przerobić) dwumasowe koło zamachowe na tradycyjne (jednomasowe) koło zamachowe w E39 z silnikiem M52B28 lub z M54B30 ?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-03-05, 10:17, w caoci zmieniany 1 raz
A co chcesz tym osiagnac? Czy poprostu ci sie rozlecialo? Kola przerabiaja osoby, ktore chca zaoszczedzic na kupnie nowego, np moj kumpel zaspawal kiedys kolo w V8. Ogolnie sie skonczylo tym ze rozwalilo mu skrzynie i skonczyl na drzewie. Jesli chcesz przejsc na jednomas to zaloz kolo zamahowe od M20, jesli chodzi o redukcje kosztow to bez sensu bo mozna kupic bardzo tanio uzywke -to sie poprostu nie psuje tak czesto jak w np dieslach, temu jest duzo tansze.
HARTGE, po co chcesz coś takiego dłubać.. to ma być pod sport czy do codziennej jazdy
Pytam zupełnie profilaktycznie.
E39 do sportu to się raczej nie nadaje
Po 7 latach jeżdżenia X-em (4X4) trochę zatęskniłem za możliwością postawienia auta bokiem na suchym asfaldzie (strzałem ze sprzęgła) i myślę właśnie o E39 M52B28 lub M54B30 dlatego pytam o ewentualne możliwości skutecznego i jednorazowego usunięcia ww. awarii.
PS.
Koledze w VW 1,9 TDi 90 PS rozleciało się koło dwumasowe, wypłacił 3000 zł. za nowe sprzęgło + nowe koło dwumasowe LUC-a i po tygodniu (normalnej taksówkarskiej jazdy) ww. koło rozleciało się ponownie ...