nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi
Jeśli przy klemie masz zagnieciony jakiś przewód i chcesz się go pozbyć to nie dużym wiertłem wjedź w niego , zrobi sie luz i wyjdzie
A jeśli cały plusowy przewód to odpinasz od aku, prujesz plastik, a następnie musisz zrobić dostęp do rozrusznika bo tam jest drugi koniec tego przewodu, najwygodniej ściągnąć dolot powietrza razem z górną częścią obudowy filtra powietrza , teraz będziesz miał troche jaśniej, następnie sam ocenisz co jeszcze musisz rozebrać żeby sięgnąć kluczem do rozrusznika (jest troche poniżej kolektora ssącego), bo Twoich zdolności manualnych nie znam a nie każe ci całego silnika rozbierać bo mógłbyś mi coś później zrobić
_________________ Zielona E36 316i (był M40B16, 2xM40B18 JEST M42B18 )
Ostatnio zmieniony przez BassQ 2012-12-04, 00:21, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2012-12-04, 12:42
pudzian, też w ogole Cię nie rozumiem, głowny kabel plusowy zintegrowany z klemą idzie od rozrusznika(srubka na klucz 13) do akumulatora, a do klemy jest przykrecony plus od budy.
musze wymienić kleme plusowa mam wlasnie problem stym najgrubszym czarnym przewodem,który jest ,wprasowany wkleme od dolu,niemoge go wyjać,auto stoi pod chmurka a pogoda każdy widzi jaka jest pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
no to tak jak pisałem weź nie duże wiertło i przejedź nim przez kleme, reszte wysunies, jak Ci starczy przewodu to utnij to co zostanie i odizoluj kawałek, żeby świerza klema miała świerzą miedź, jak masz nową kleme skrętną to tylko dokręcisz , jak nie to najlepiej przylutować (ja do tego urzywam starej lutownicy która kiedyś służyła do lutowania rynien )
_________________ Zielona E36 316i (był M40B16, 2xM40B18 JEST M42B18 )
wlasnie a wiec tak niemam jeszcze klemy nowej,zastanawiam sie czy jest mozliwosc kupienia klemy,zeby ten kabel mozna bylo skrecic,a nie wcisnąć,czy tam wlutowac,nieposiadam lutownicy,dzieki za info pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606