Wysłany: 2013-11-30, 19:03 [E39] Nie pali na zimnym silniku 528
Panowie, czy ktoś z was byłby na tyle uprzejmy i pomógł mi rozkimać błędy z INPy, jakie pokazują się w mojej beemce?
1999r e39 528i
Od jakiegoś czasu ciężko paliła na Pb, dzisiaj wkońcu wymieniłem czujnik położenia wału (ten z tyłu silnika) na moim było widać wyrażne pęknięcie i wyciekał z niego olej. Niby po wymianie było wszystko OK do pewnych obrotów, mianowicie, podczas przyspieszania jak przechodzi tak w granicach 3500-4000 obr nastepuje szarpnięcie silnikiem, i to wyrażnie czuć i zapala sie kontrolka ASC, wydaje mi sie, ze auto traci moc, słabo sie rozpędza, muszę zgasić silnik i ponownie odpalić, żeby kontrolka zgasła. Wieczorem sprawdziłem jak silnik wystygł i okazało się, że dalej nie odpala.
Inpa pokazuje następujące błędy:
a w Shadow memory siedza jeszcze takie (ale to chyba nie ma znaczenia)
lecz mimo to też chciałbym wiedzieć o co tu chodzi.
Z góry dziękuję.
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»