Witam,
podczas przekładki silnika napotkałem pewien problem i tutaj pytanie do Was.
Pierwsza sprawa, czy istnieje jakaś bezinwazyjna metoda zainstalowania zbiorniczka wyrównawczego w moim kielichu?
Kielich
Zbiorniczek
Drugie pytanie, nie pasuje mi obudowa filtra w mocowanie w budzie, ma inny rozstaw śrub. co z tym zrobić? czy mogę gdzieś dostać obudowę pod moją budę (śruby mają mniejszy rozstaw), czy muszę coś przerzeźbić, żeby to się tam trzymało.
dobrze gdybyś miał element nr.10 z linku ,przykręcisz go blachowkrętem i
sam plastik nic nie da, bo jeszcze brakuje 'ucha' które jest przygrzane do kielicha, dolna część zbiorniczka właśnie tam wchodzi, i prawdę mówiąc ona w dużej mierze trzyma zbiorniczek, żeby nie latał po komorze.
P.S. czemu nie chcesz zostawić chłodnicy ze zbiorniczkiem wyrównawczym (bo pewnie taką masz), i zrobić jakąś rzeźbę z wężem zalewowym układ...
Ad.2. elementy od centralne zamka po mojemu będą za delikatne, występują podobne płaskowniki montażowe "w budowlance"...
_________________ Kompleksowa renowacja samochodów marki BMW, Fiat i pochodne, Opel.