Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-03-21, 23:18
Castrola jest napewno używany przez BMW(silniki M Power jeżdżą na oleju TWS Motorsport, do przekładni też castrol ma oleje zalecane przez BMW...
szukaj tu:
www.castrol.pl
No imam taki problem że jak odpale samochód to przez jakieś 10 sekund niedzała mi wspom potem jak juz zacznie to ma takie zacięcia (przycina sie) i niemam pojeia co to jest . Pompa jest od silnika m50 a magiel od e30 czy jest to nietaki zestaw jaki powinien być i dlatego mam takie objawy bo już sam niewiem. sprawdzałem pompę juest zajebista magiel nie cieknie jest suchutki .
A i jeszcze jak wleje nowy atf mobila to on jest taki czerwony po kilku dniach wystarzy 3dni robi sie szary oco chodzi .
już poszło 4 litry na płukanie układy ciekawe ile jeszcze pujdzie może można to przepłukać jakim tańszym ATeFem albo czymś innym .może znacie jakieś sposoby na takie lukanie ukladu.
zalej taki olej jaki zaleca producent czyli zgodny z noma Dextron ATF II (np Hipol o takich oznaczniach, Mobil, Castrol - to juz twoja decyzja), chyba ze przy M50 jest pompa na inny olej - ale w to szczerze watpie bo w E34 tez mam czerwony a wiem ze sa 2 rodzaje oleju wlasnie rozniace sie kolorami. Co do metnienia oleju to ja juz nie pamietam kiedy u mnie byl czerwony - chyba tylko zaraz po zalaniu.
To że on sie robi szary to mi nie przeszkadza tylko jest wkużajace to jak lece bokiem i musze odwijać kierownicą a tu mi nagle znika na 2 sekundy wspomaganie i to jest najbardziej denerwujące.
Bo pali cała akcje jazdy bokiem
pasek jest nowy i napinacz paska również to mam jednym słowem wydatek niekiepski bo za magiel chcą 4 setki ku**a
Go
Wysany: 2004-03-25, 22:20
="A R N I E30"]To że on sie robi szary to mi nie przeszkadza tylko jest wkużajace to jak lece bokiem i musze odwijać kierownicą a tu mi nagle znika na 2 sekundy wspomaganie i to jest najbardziej denerwujące.
-Mam to samo raz na jakiś czas znika mi wspomaganie -zacina się i piszczy Niebawem będe badał temat więc dam znać co trzeba wymienić