Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2004-03-21, 23:18
Castrola jest napewno używany przez BMW(silniki M Power jeżdżą na oleju TWS Motorsport, do przekładni też castrol ma oleje zalecane przez BMW...
szukaj tu:
www.castrol.pl
No imam taki problem że jak odpale samochód to przez jakieś 10 sekund niedzała mi wspom potem jak juz zacznie to ma takie zacięcia (przycina sie) i niemam pojeia co to jest . Pompa jest od silnika m50 a magiel od e30 czy jest to nietaki zestaw jaki powinien być i dlatego mam takie objawy bo już sam niewiem. sprawdzałem pompę juest zajebista magiel nie cieknie jest suchutki .
A i jeszcze jak wleje nowy atf mobila to on jest taki czerwony po kilku dniach wystarzy 3dni robi sie szary oco chodzi .
już poszło 4 litry na płukanie układy ciekawe ile jeszcze pujdzie może można to przepłukać jakim tańszym ATeFem albo czymś innym .może znacie jakieś sposoby na takie lukanie ukladu.
Wysłany: 2004-03-24, 00:09
zalej taki olej jaki zaleca producent czyli zgodny z noma Dextron ATF II (np Hipol o takich oznaczniach, Mobil, Castrol - to juz twoja decyzja), chyba ze przy M50 jest pompa na inny olej - ale w to szczerze watpie bo w E34 tez mam czerwony a wiem ze sa 2 rodzaje oleju wlasnie rozniace sie kolorami. Co do metnienia oleju to ja juz nie pamietam kiedy u mnie byl czerwony - chyba tylko zaraz po zalaniu.
To że on sie robi szary to mi nie przeszkadza tylko jest wkużajace to jak lece bokiem i musze odwijać kierownicą a tu mi nagle znika na 2 sekundy wspomaganie i to jest najbardziej denerwujące.
Bo pali cała akcje jazdy bokiem
pasek jest nowy i napinacz paska również to mam jednym słowem wydatek niekiepski bo za magiel chcą 4 setki ku**a
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 22:20
="A R N I E30"]To że on sie robi szary to mi nie przeszkadza tylko jest wkużajace to jak lece bokiem i musze odwijać kierownicą a tu mi nagle znika na 2 sekundy wspomaganie i to jest najbardziej denerwujące.
-Mam to samo raz na jakiś czas znika mi wspomaganie -zacina się i piszczy Niebawem będe badał temat więc dam znać co trzeba wymienić