Wysany: 2006-05-06, 12:28 Potrzebuje pomocy przy 1.8 M10
Zaczeło się od tego że się grzał silnik więc wymianiłem: wisko chłodnice pompe i termostat ponieważ nadal się grzał więc uszczelka pod głowicą (cisnienie szło na wode). Warsztat wymienił uszczelke i w drogę. po przejechaniu 250 km zaczyna słabnąć ze 120 do 10km/h klekocze jak diesel trzyma tolko 1000obr/min. na lawete do mechaników. Powiedzieli że rozrząd się przestawił bo listwa prowadząca łańcuch pękła i wpadła między zęby a lancuch. no dobra. już tydzień siedzą i nie mogą uruchomić. powiedzieji że paliwo jest zapłon ustawiony przewody i świece dobre gaz jest przepływomierz powietrza chodzi, cisnienie 10,5-11, a po odpaleniu nie wkręca sie powyżej 1200obr/min. CO TO MOŻE BYĆ? tak myślę że to może aparat zapłonowy. Co o tym myślicie. Do poniedzialku musze mieć auto bo we wtorek ide do woja do Elbląga więc trochę daleko . Prosze Pomóżcie
_________________ E30 318i 87r.
FIAT 128 3p z 75r.
FIAT UNO TURBO 86r
Nie podejżewał bym tego w Twoim przypadku - ale miałem kiedyś podobnie w aucie kuzyna - na wolnych chodził po dodaniu gazu działy sie cuda. Przyczyna była w cewce zapłonowej. Po wymianie all ok.
Jednak u Ciebie skoncentrował bym sie na rozżądzie i ewentualnie aparacie / momęcie zapłonu.
/pozdrówka
Kupić drugi silnik za 800zł, żądać od mechaników wymiany za friko, za tą uszczelkę.
Za 500zł można już kupić, mój poszedł za tyle np.
Jeśli iskra jest w odpowiednim momencie to aparat zapłonowy jest ok, wyłącznik przepustnicy lubi robić zamieszanie ale jak nikt go nie ruszał to raczej to nie on.
Piszesz że nie wkręca sie powżej 1200obr/min, czy odpala normalnie ? i czy na wolnych obrotach chodzi równo, jak sie otworzy przepustnice to przy tych 1200obr przerywa czy sie dusi itp ?
Wysany: 2008-01-02, 19:40 podepnę się pod temat ponieważ również mam problem z M10
problem dotyczy za wysokiej temperatury:
1. Na początku postawiłem na niedrożną chłodnicę (była zimna w niektórych miejscach) - oczywiście chłodnica zamulona strasznie, teraz czyściutka i drożna 100%
temperatura dalej max
2. Okazało się że wiskoza nie załącza. Szybka wymiana, wiatrak przy wysokich obrotach świszczy jak należy i co...
wskaźnik uparcie zmierza do czerwonej kreski
3. Sprawdziłem wąż między chłodnicą a termostatem (zimny) dobra nasza, problem tkwi w termostacie. Wymieniłem tymczasowo na termostat który dostałem w prezencie...
rewelacja temperatura nie przekracza połowy, nie przekracza nawet 60 stop. mało tego jak tylko zrobiło się trochę zimniej wskazówka po 15 min ledwo wychyla się do 50 stop.
Termostat okazał się zblokowany w pozycji otwartej na stałe.
Pomyślałem że wymienię termostat na sprawny
4. Zakupiłem termostat zamontowałem szczęśliwy ( no bo co w końcu to przecież wszystko było wina nieszczęsnego termostatu ) i jaki efekt...
temperatura lata od 90 do 100stop. w zależności czy jadę czy stoję a wąż za termostatem ledwo ciepły.
W czym teraz może tkwi problem ( aha zapomniałem doda że zegary też były wymieniane )
BTW
na tym forum najczestrza odpowiedza na twoje pytanie jest
wywal ten stary silnik i zamontuj 2ipół albo wiecej
dziwne ze zaden kozak jescze ci tego nie powiedzal
nie wiem dokładnie o co chodzi... w każdym razie wymieniać nie wymieniałem i nie zauważyłem żeby coś w tych okolicach ciekło czy coś w tym stylu.
a jeżeli to pompa to napisz mi jak można to sprawdzić, dzięki.
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2008-01-04, 09:35
ja bym obstawial albo źle ustawiony zapłon albo przepływkę, bo sondy lambda zdaje się nie ma, możesz sprawdzić czujnik położenia przepustnicy
najlepiej w BMW sprawdza się czy jakiś system działa odpinając go podczas pracy silnika i słuchajc jaka jest reakcja, w skrócie rzecz ujmując jak nie ma żadnej reakcji system nie działa tak jak powinien
Ja miałem problemy z temperaturą wcześniej w M10 na gażniku. Aż w końcu wywaliło mi uszczelkę pod głowica. Wymieniłem wisco dalej sie grzał, wymieniłem termostat i tez nic nie dało. W końcy wymieniełem pompe wodną i problem minał:_) Wcześniej nie było tez żadnych objawów co do pompy, nie chodziła głośno nie ciekła a jednak wymiana jej pomogła.