Nie na czerwonym tylko prawie i w takim konkretnym korku który zaliczyłem chyba z 5 razy w ciągu roku.
Mam to szczęście że poruszam się przedewszystkim autami firmowymi i nimi zaliczam wszystkie korki.
Wiadomo że przegrzanie niejest dobre ,ale bez przesady co innego ugotować silnik na maksa a troszke go "zagrzać" w końcu po coś chyba sa te czerwone pola.
Niestety z braku czasu odkładałem ten temat i wcale niejestem z tego dumny.
(hm chyba się usprawiedliwiam)
Chcę załatwić wreszcie ten problem i chciałem zasięgnąć "języka".
Pozdrawiam.
no to sprawdź termostat i odpowietrz układ - powinno pomóc ... temat wałkowany setki razy, więc z tego co widzę stopierwszy już jest a pewnie będzie i stodrugi
jesli to nie pomoze to byc moze masz wiskoze popsutą ...
zobacz czy jak temp. osiagnie połowe wskaznika to uruchamia sie i chodzi pełną para ... bo być może tylko sie kreci i dlatego nie zbija temperatury ...
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-06-06, 11:19
zacznij od termoststu, tylko zalozjakis dobry a nie badziew, i pamietaj ze nie mozna zalozyc termoststu jak sie chce, sa znaki i na tych znakach musi sie pokrywac(przynajmniej w m20 tak jest)
pozdro
Plastiki kompletne ,wisko wymienione ogrzewanie pracuje jak "szalone".
Wymienie termostat, płyn no i oczywiście odpowietrze, a jak to nic nieda albo da niewiele to:
chciałbym użyć jakiegoś odkamieniacza do układu chłodzenia tylko czy to bezpieczne ?
(Nierozszczelni się itp itd...) ? bo w końcu troszke latek ma.
Płyn do chłodnic Dynagel jest ok (używam i niema się do czego przyczepić)
Pozdrawiam.
P.S.
Niebardzo mogłem śledzić własny temat bo byłem tydzień w Poznaniu (praca) więc sorki za zwłoke w czytaniu.
U mnie tez bylo ze wskazówka przechodziła za połowe, co prawda w e30 318is... Wymieniłem termostat i... niekiedy było tak samo! Okazało się że kostka która jest podpięta do zegarów ma jakieś luzy i czasem wystarczy ją "docisnąć" i jest ok! Więc jak już wszystko wymienisz to sprawdź połączenia liczników z kostkami