BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
w serwisie po zmianie uszczelki głowicy zgieli zawór
Autor Wiadomo
ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-06-06, 21:29   w serwisie po zmianie uszczelki głowicy zgieli zawór

pojechałem na serwis ogólnie chwalony no i przekonywało mnie bo na placu czekało 8 beemek z miniejszymi lub wiekszymi usterkami

głowice sprawdzili i splanowali w innym zakładzie który zajmuje sie głowicami do wszystkiego od 30 lat

dali nowe uszczelki nowe śzpilki zajezdzam po odbiór kończyli składac , zakrecili raz rozrusznikiem i łup

sprawdzaja cisnienie no i na pierwszym brak , wiec kierownik kazał ściagać
ja przerazony co sie dzieje zdejmuja głowice i zgiety zawór wydechowy na pierwszym garze

CO MOGŁO BYĆ PRZYCZYNA TAKIEGO ZONKU???

jutro mam odebrac działajaca tak mnie zapewniono tylko czy pujda we własne koszty i dadza teraz znowu nowe szpilki i uszczelke zeby mi kurde teraz jakiejś fuszerki nie walneli

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-06-06, 21:33   

moze zle rozrzad zlozyli i tlok zawalil w zaworek, zdaje mi sie to malo prawdopodobne ale mozliwe,albo po planowaniu dostaly sie jakies smieci na prowadnice i zawor stanal i tlok w niego walnal.

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-06-06, 21:45   

Źle ktoś założył zawleczkę na zawór i spadł po cyklu pracy.

ArtiBig 

Wysany: 2006-06-06, 22:30   

zawór nie spadł siedzał
potem juz nie stukało bo tylko raz stukneło sprawdzili cisnienie i jak krecili nic nie stukało i okazało sie ze na pierwszym nie ma go wiec rozebrali przy mnie

jutro sroda na 16 mam odebrac złozona zobaczymy

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-06-06, 23:54   

napisz gdzie auto robisz...
jesli wczesniej silnik dzialal to nie ma bata musza to we wlasnym zakresie naprawic...
nowej uszczelki nie dadza raczej tylko zaloza ta bo "raczej nie zdazyla sie zuzyc" co do szpilek to nie wiem... ogolnie troszke kaszana...

grucha 
Grill Majster

Doczy: 06 Cze 2005
Skd: Raszyn
Wysany: 2006-06-07, 09:36   

Jeżeli uszkodzenie nastąpilo z ich winy a na to wygląda to muszą Ci naprawić z własnych kosztów. Przynajmniej tak poiwinno być. A jak powiedzą Ci że coś musisz dopłacać to walcz z nimi.

E46 328Ci 99'
E30 318is 90'

GG: 8699481

BokiemMogęWchodzić :)

MIŁOSZ 

Doczy: 23 Maj 2005
Skd: Tarnow/Berlin
Wysany: 2006-06-07, 22:30   

jaqub napisa/a:
napisz gdzie auto robisz...
jesli wczesniej silnik dzialal to nie ma bata musza to we wlasnym zakresie naprawic...
nowej uszczelki nie dadza raczej tylko zaloza ta bo "raczej nie zdazyla sie zuzyc" co do szpilek to nie wiem... ogolnie troszke kaszana...

Raz scisnieta uszczelka do niczego sie juz nie nadaje.

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-06-07, 22:48   

Tylko twardo z nimi !
Jak cokolwiek wzbudzi u Ciebie jakieś podejrzenia, że nie jest tak jak powinno być ... nie odbieraj auta. Jak polubownie nie będą chcieli to trzeba troche ostrzej. Pójdziesz do kierownika, pogadasz, powiesz o co chodzi i na pewno się dogadacie.

adrian e30 
Reanimator

Wysany: 2006-06-08, 08:37   

wlasnie raz uzyta uszczelka pod glowice nie nadaje siedo ponownego uzycia!!!! :)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-06-08, 17:28   

adrian e30 napisa/a:
wlasnie raz uzyta uszczelka pod glowice nie nadaje siedo ponownego uzycia!!!! :)

pod glowice moze nie ale pod dekiel zaworow nie trzeba zmieniac za kazdym razem... (zwlaszcza jak jest swiezo zalozona)..

fozgen
[Usunity]

Wysany: 2006-06-08, 18:54   ...

masz kolego to samo co ja tylko u mnie walneli przy kreceniu wałem w poszukiwaniu znaków , na tyle lekko ze jezdziłem tak do rozszczelnienia sie układu olejowego (poszła uszcelka ) , opisłałem to w temacie głowica m20 b25 , a tak wogóle to było sprawdzic głowice po odebraniu od szlifierza , obrócic komorami spalania do góry , pozamykac zawory , nalac nafty i sprawdzic czy szcelne , potem regolowanie to juz bajka ...]pozdrawiam i dla innych tez nauczka jest , patrzmy na rece mechanikom

adrian e30 
Reanimator

Wysany: 2006-06-10, 08:29   

no i co tam sie okazalo???? bom ciekaw :)

ArtiBig 

Wysany: 2006-06-11, 21:16   

otuz w warsztacie twierdza ze sie cos dostało pod zawór przy szlifowaniu głowicy ale potem inny mechanior sie wygadał ze sciagali cała klawiature przed oddaniem do szlifu wiec zapewne jak złozyli to zawór nie miał luzu i był podparty i wyszedł zonk

uszczelke i sruby dali nowe bo stare kazałem sobie dać no i mam w domu dwa komplety sróbek i stara i nowa uszczelke

do tego wszystkiego zeby był spokuj załozyli wszystkie nowe uszczelki silnika jakie tylko sie da i nowy płyn to na moje zyczenie

najpierw auta nie odebrałem przeciagneło sie jeden dzien bo kazałem zqwory poprawiac bo stukały to potem stwierdzili ze 6 musieli ustaiwc na 0,20 bo przy 0,25 stukały jak dlamnie to najpierw stukały za głosno teraz wcale nie słychac

przypominam ze padła na pierwszym garze i paliło płyn a do oleju nic nie szło

koszta wymiany :
robota 250
płyn 57
śróby 100
uszczelka 103
reszta uszczelek 130 zł (klawaitura, dolot kolektor i przepustnica , wydech kolektor i dwórurka )
razem 640

teraz zbieram na olej i świece nowe i bedzie z silnikem spokój na razie

adrian e30 
Reanimator

Wysany: 2006-06-11, 22:52   

ssace ustawili na 0,20 bo siemniej rozgrzewaja niz wydechowe, generalnie to chyba to dobrze wyszlo cenowo!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: