Witam
mam problem z którym niemoge sobie dac rady.
Przedstawie sytuacje.Silnik chodzil ok,gdy skonczylo sie paliwko i zalalem z baniaczka benzynkę kupioną na stacji benz. pojawil sie problem taki,ze nie palil mi na jeden garnek.
wykrecilem swiece i jest mokra od paliwa,wymienilem wtryskiwacz na inny i caly czas to samo-zalewa swiece.Przemienilem rzekomo uszkodzony wtrysk w inne gniazdo i dziala,wiec wtryskiwacze są ok.Niewiem co mam robic????gdy sciagne wtyczkę z wtryskiwacza niema zadnej zmiany w pracy silnika tak jakby wogóle nie reagował na jeden garnek.Co to moze byc???niemam pojęcia i zachodzę juz w glowę...Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Aha ,silniczek to m20b20 .
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-06-27, 18:20
wyjmij tę świecę , przyłóż do silnika (oczywiście wpiętą w KWN) i zakręc rozrusznikiem, trzeba wykluczyć że nie ma iskry.
potem poruszaj kabelkami od wtryskiwacza, może maj jakąś przerwe w sygnale ...
Wysany: 2006-06-27, 23:48
a moze pomylone kable WN?????mi to wyglada na brak iskry skoro swieca mokra od paliwa to znak, ze paliwo dostaje sie docylindra. na 100% cos zeswieca lub kablem.
mam siedem przewodów o których wspominał Pawel,ale niemam tam zadnej wtyczki tylko wychodzą one z jakiejs wiązki.Wszystkie 7 przewodów mają kolor brązowy.
Aha-sprawdzałem miernikiem wtyczki od wtryskiwacza i wlasnie na tym co jest mokra swieca wogóle niema prądu,na innych pokazuje 8volt.Czym to jest spowodowane???
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
moze byc wina zasilania tego wtrysku czyli wytyczka kabelsparawdz kable od wtrysku po komputer moze gdzies nastapila przerwa
jezeli nie moze to byc sterownik(mialem taie przypadki ze klientowi nie chodzilo na jednym ,przerywalo itp
okazalo sie po sprawdzeniu komputer