Wysany: 2006-12-26, 17:29 Wzmocnienie kielichów zamiast ( oprócz) rozpórki
Zdjęcie poniżej wzmocnienia.
Czy można coś takiego zrobić zamiast rozpórki? Czy to może być oprócz, no i do tego rozpórka? Nie wiem czy jest sens, bo trochę spawania będzie, no i samemu tego nie zrobię...
Ma ktoś coś takiego u siebie?
Mam co prawda M20 a nie M30 jak na focie, no ale rozpórkę na bank zapodam, chyba że tego typu wzmocnienie będzie spełniało funkcję rozpórki
Pomg: 1 raz Doczy: 20 Gru 2005 Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-12-26, 20:47 e30
te wzmocnienie wygloda jak fabryczne , najlepiej jak chcesz wzmocnic swoja karoserie to wyspawaj ja jak to zrobil kijafa w swojej m3 e30 puzniej dam jakies zdjecia
te wzmocnienie wygloda jak fabryczne , najlepiej jak chcesz wzmocnic swoja karoserie to wyspawaj ja jak to zrobil kijafa w swojej m3 e30 puzniej dam jakies zdjecia
dawaj dawaj, sam myślę o wzmocnieniu mojego potworka także chętnie oblukam
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Rozpórka nie wzmocni ci kielichów na zasadzie pracy w pionie (np jesli masz sztywne zawieszenie i jezdzisz po dziurach) i zaczynaja pękać. Rozpórka łaczy je razem tak aby na zakretach koła przednie trzymało jako tako geometrię - aby zewnetrzne koło nie "ustawiało sie do pionu". Rozpórka spina także przednie zawieszenie podobnie jak stabilizator.
Takie wzmocnienia jak na fotce pomogą usztywnić auto i w przypadku zwiekszenia wagi lub osłabienia konstrukcji samonośnego nadwozia (cabrio).
Rozpórka nie wzmocni ci kielichów na zasadzie pracy w pionie (np jesli masz sztywne zawieszenie i jezdzisz po dziurach) i zaczynaja pękać. Rozpórka łaczy je razem tak aby na zakretach koła przednie trzymało jako tako geometrię - aby zewnetrzne koło nie "ustawiało sie do pionu". Rozpórka spina także przednie zawieszenie podobnie jak stabilizator.
Takie wzmocnienia jak na fotce pomogą usztywnić auto i w przypadku zwiekszenia wagi lub osłabienia konstrukcji samonośnego nadwozia (cabrio).
czyli przyda się przy wymianie silnika na cięższy np. M30B35 nie? no i gitarra
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Z Waszych wypowiedzi wynika, że rozpórka TAK, żeby auto przodem nie pracowało na boki ( w uproszczeniu) jedna strona w jedną, druga w drugą...
Natomiast ten spaw, po to, żeby kielichy tak czy owak, nie pracowały ( przy rozpórce obydwa) na boki...
Dobrze rozumiem?
Trochę to skomplikowane i pomieszane...
Pozatym, jak się przyjrzycie od strony pasażera, jest też spaw przy tym wzmocnieniu kielichów ( co leci w dół) - seryjnym.
Pytanie pozostaje jednak bez odpowiedzi... czyt rozpórka i ten spaw, czy spaw zamiast rozpórki
motor u mnie standard B25, ale władowałem w moją panią tyle kasy, że nie mam zamiaru patrzeć jak mi się połamie, albo rozjedzie z przodu.....
co do auta.. kurcze .... teraz nie jestem już pewien czy to cabrio, czy 325, czy turing... nieważne...... wiadomo o co chodzi....
Miałem samochodzik z m30b35 w e30 taki jak na zdjęciu i takie wzmocnienie jest baaardzo zalecane, cięższy silnik + sztywne zawieszenie + dziury na drogach = kłopoty W samochodzie na zdjęciu nie ma rozpórki, bo żadna seryjna od e30 NIE WCHODZI, trzeba spawać na zamówienie, być może właściciel chciał tego uniknąć i wspawał sobie wzmocnienia od cabrio. Na pewno wzmocnienie nie zaszkodzi, jak masz seryny zawias i motor to montuj tylko rozpórkę, jak masz sztywne zawieszenie i trochę kasy to wspawaj sobie i wzmocnienie i rozpórkę zakładaj jak najszybciej, jak masz nawet troszkę sfatygowaną budę to różnica będzie naprawde odczuwalna (przetestowałem na sobie)... Właściwie to ciekawe dlaczego rozpórki nie były montowane seryjnie, w głupiej fabii jest a bmw nie ma
najlepszym wznocnieniem jest wyspawanie nadwozia+rozporki przod i tyl...wtedy e30 jezdzi jak gokart i nic nie peka...nie ma szans:)...przetestowane...
_________________ "Zyje od wyscigu do wyscigu. Przez te10sekund od startu jestem wolny..
Moge idac szczesliwy wpasc pod kola jaguara..
All in all you were all just bricks in the wall.."
E30 325i cabrio
E46 320i sedan
sprzedam e46 330ci 2004r..
no i cabrio..