BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Słaby na wysokich obr.
Autor Wiadomo
okero21 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Gru 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-06, 13:27   Słaby na wysokich obr.

Witam
Problem polega na tym ze wkręcając silnik na wysokie obroty czyli mocno przyspieszając tak jakby słabł , właśnie w tym górnym zakresie, nie jest to jakiś drastyczny spadek mocy ale jednak czuć.
Zauwarzyłem że jak silnik nie jest jeszcze na maxa rozgrzany to problem nie występuje a potem to juz mniej lub bardziej cały czas tak .
Czy może wycięcie kata coś da czy to może wpływ sondy bo na wolnych obr. lekko faluje ale nie zawsze ?

DUNLOP 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Gru 2006
Skd: Osie
Wysany: 2007-01-07, 03:05   

Najpradopodobnie głowica do remontu.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-01-07, 20:56   

masz u siebie gaz ??

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-01-07, 21:02   

moze brak paliwa(slaba pompa) a moze za ciasno zawory!!!! i jak sie rozgrzeje tosienie domykajana wyzszych obrotach.

okero21 

Wysany: 2007-01-07, 22:56   

Nie mam gazu na szczęście . A czy to możliwe ze jak jest mało paliwa tzn. świeci sie rezerwa ale dopiero co , to może mało paliwa podawać , i to od tego ?

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-01-07, 22:58   

Wg mnie raczej srednio mozliwe, bardziej prawdopodobne ze od jazdy na rezerwie zajechales pompe. Zaczyna umierac i daje za male cisnienie.
ALe skoro problem wystepuje tylko na cieplym silniku to pompy paliwa bym w to nie mieszal :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

okero21 

Wysany: 2007-01-08, 13:35   

A może świece ? Niby dobre jak sprawdziłem ale może lepiej wymienić ?

Kruk 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Kwi 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2007-01-08, 19:44   

Zanim zaczniesz wszystko wymieniać na zasadzie a może świece a może tylna kanapa polecam zacząć od podstaw czyli jeżeli przytyka go na górze to może masz gdzieś przytkany wydech i przy wysokich obrotach gdy silnik podaje dużo spalin po prostu nie nadąża z ich wyrzucaniem.Przyczyny są czasami banalne.Bardzo często mała dziurka w wydechu powoduje duże cyrkulacje spalin a nawet ich chwilowy przepływ w kierunku przeciwnym no i masz spore zmulenie auta.Często stary katalizator lub tłumik zapada się w środku i zatyka wydech.Wejdź pod auto i postukaj,poruszaj zobacz czy Ci nic nie grzechocze w wydechu.Odpal go i zobacz czy nigdzie nie ma dziury.
Jak to nie wydech to wtedy sprawdź ciś.na listwie paliwowej,sprawdź wydajność pompy,itd.
Sprawdzenie tych wszystkich rzeczy nic nie kosztuje-po co bez sensu wywalać kasę.
Lepiej zacząć od rzeczy najprostszych i najtańszych bo najczęściej przyczyna niedomagania auta jest banalna i wynika z zaniedbania.To tyle.Pozdrawiam i życzę miłych "zimowych" wieczorów w garażu;)

okero21 

Wysany: 2007-01-09, 15:24   

Cytat:
Zanim zaczniesz wszystko wymieniać na zasadzie a może świece a może tylna kanapa polecam zacząć od podstaw czyli jeżeli przytyka go na górze to może masz gdzieś przytkany wydech i przy wysokich obrotach gdy silnik podaje dużo spalin po prostu nie nadąża z ich wyrzucaniem.Przyczyny są czasami banalne.Bardzo często mała dziurka w wydechu powoduje duże cyrkulacje spalin a nawet ich chwilowy przepływ w kierunku przeciwnym no i masz spore zmulenie auta.Często stary katalizator lub tłumik zapada się w środku i zatyka wydech.Wejdź pod auto i postukaj,poruszaj zobacz czy Ci nic nie grzechocze w wydechu.Odpal go i zobacz czy nigdzie nie ma dziury.
Jak to nie wydech to wtedy sprawdź ciś.na listwie paliwowej,sprawdź wydajność pompy,itd.
Sprawdzenie tych wszystkich rzeczy nic nie kosztuje-po co bez sensu wywalać kasę.
Lepiej zacząć od rzeczy najprostszych i najtańszych bo najczęściej przyczyna niedomagania auta jest banalna i wynika z zaniedbania.To tyle.Pozdrawiam i życzę miłych "zimowych" wieczorów w garażu;)

No to właśnie na samym początku napisałem że to może wydech , to inni mówią ze może głowica a moze co innego .
A jeśli chodzi o wydech to tak , coś mi tam w nim grzechocze i chyba jest dziurka w tłumiku , więc raczej masz racje i pojade do tłumikowców niech mi to zrobią a przy okazji wytne kata i juz .
Dzięki za podpowiedzi ,pokolei sprawdze co to za przyczyna

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: