Czy cena atrakcyjna to ja nie wiem. W intercarsie kumpel załatwił mi za 170zł a na allegro u autocom też dostaniesz za podobną cenę. Jakość wszystkich pewnie porównywalna
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-02-09, 23:50
No właśnie ja mam u siebie też do wymiany. Wiem że trzeba całą piaste wymieniać (E36). Jednak popytałem troche i opinia jest taka że da się samo łożysko wymienić.
Goście mówą że jeśli ktoś to kiedyś poskładał to da się to poskładać raz jeszcze.
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
przod czy tyl?
z tylu jak lozysko wymieniasz zanim wypadnie razem z piasta (jesli piasta nie bedzie zpilowana) to spokojnie samo lozysko koszt zamiennika +/-80pln (pasuje z audi quatro niepamietam czy chyba 80tki)... z przodu nie wiem bo nie wymienialem
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-02-10, 00:09
Własnie chodzi o przednie. Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale co usłyszałem to napisałem. Po co wymieniać piaste za 2 czy 3 stówy jak da się samo łozysko za 50-80 zł
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-02-10, 09:17
SZCZERZE WATPIE CZY DA sie samo lozysko z przodu wymienic. raczej nie ma takiej mozliwosci. bo co wymienisz same kulki???? bieznia przeciez w piascie jest.
Tak jak napisano wcześniej w E36 bieżnią zewnętrzną łożyska przedniego jest piasta i nie występuje do niej łożysko jako część zamienna. Oczywiście można roztoczyć wewnętrzną część piasty i dopasować tam jakieś łożysko, ale takie coś nazywacie tu chyba druciarstwem Natomiast w E36 z tyłu wymienia się samo łożysko. Pzdr.
odgrzebalem bo nie znalazlem nic ciekawszego...
JAK WYMIENIC LOZYSKO PRZOD W E36?
chodzi mi o to jakie narzedzia (koniecznie prasa czy wystarczy jakis sciagacz) prosilbym o jakis opis..
i jeszcze jedno jakie lozysko zalozyc (ktore sa najlepsze i co to za lozyska "sportowe" z allegro)?
http://moto.allegro.pl/it...36_e46_e32.html
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-06-11, 22:44
Łożyska sportowe to pic na wodę.... Kup Mayle i będzie ok.
Co do wymiany to potrzebujesz klucza nasadowego (nie pamiętam rozmiaru ale dośc duży) i ściągacz do piast/łożysk. Wymiana nie powinna zająć więcej niż 30 min.
Jeśli chodzi o montaż to powinno obejść się bez prasy-piasta wraz z lożyskimj jest kontrowana tą dużą śrubą więc dociągnie całość. Pamiętaj tylko żeby przypadkiem nie walić młotkiem w celu nabicia na oś piasty