BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zaparowane oczko w e36
Autor Wiadomo
MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2007-02-24, 17:54   Zaparowane oczko w e36

Korzystalem z FULNKCI SZUKAJ i niestety nie znalazlem info ..

Problem jest z zawsze zaparowanym szlem reflektora przedniego w e36 .. Mam pytanie czy da rade to jakos rozmontowac wytrzec i jakos uszczelnic ??

Czy to w ogole jest rozbieralne ??

Pozdro

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2007-02-24, 19:16   

Mam wypróbowany patent na parujące reflektory- mianowicie wsadzam paczkę silikażelu ktory absorbuje wilgoć - można go znaleźć w fistaszkach lub popytać w sklepach z elektroniką. pozatym warto wymienić uszczelki lub potraktować je silikonem w sprayu.

Bartek_P

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Lis 2005
Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-02-25, 00:21   

Wykręć lampe. Zdejmij szkło( łatwo się zdejmuje) myjesz wszystko dynksem, czekasz aż wyparuje , składasz wszystko w odwrotnej kolejności z użyciem silikonu.
Z dużym spokojem, godzina na lampe

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-02-25, 10:14   

Bartek co to znaczy "dynks" ?? to jakis specjalny plyn ??
PS ile sie zciaga taka lampe ?? czy ciezko to wymontowac ?? pozdro

Bartek_P

Wysany: 2007-02-25, 10:49   

DYNKS to popularna nazwa błękitnego trunku :) (DENATURAT)
Lampa jest przykręcona przez podwójne wkręty, tzn. Plastikowe gniazdo jest wkręcone w pas przedni a do nich wkrętami lampa. Chwyć sobie to gniazdo kluczem i dopiero odkręcaj wkręty bo inaczej lapmy będą świecić w niebo :) , tak samo przy składaniu.
Szkło jest na 3 czy 4 zaczepach , łatwo zdjąć

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-02-25, 17:41   

btw. w zdaje sie lampach Boscha jest taki smieszny wentylek ktory ma za zadanie przewietrzac lampe. Czesto gdy on jest zatkany a uszczelki puszczają wode do srodka powstaje zaparowana szybka. Tak czy inaczej bez rozkrecenia sie nie obejdzie.

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-03-10, 21:15   

Panowie dzis zabralem sie za lampe ... TO JEST KOSZMAR .. zdemontowac lampe bardzo prosto jest na czterech czy pieciu srubkach ( 8 ) wypinamy dwie kostki wypinamy migacz i lampa sie ladnie wysuwa ..

Ale pomysl ze zdemontowaniem szkla jest idiotyczny !! ! Bynajmniej ja walczylem z tym 2 godziny i NIC !! ! jesli ktos jest nastawiony na szybkie osiagniecie celu i ma slaba cierpliwosc niehc sie za to nie zabiera !! !!

wiec tak .. wziolem taki specjalny nozyk i wykrawalem sylikon z pomiedzy klosza a obudowy lampy .. i tak dlubalem bardzo dlugo az przy podwazaniu odpeklo kawalek plastiku.. naszczescie nic wiecej sie nie stalo .. nie peklo szklo!!
po dluzszej zabawie i kilkudziesieciu próbach rozdzielenia szkla od obudowy dalem sobie z tym spoqj .. zasylikonowalem to szczelnie zlozylem do kupy i wkrecilem .. tyle mi przyszlo z "naprawy" lampy :mg: PS moze sie do tego zle zabralem .. moze nie tak to robilem nie wiem .. ale ogolnie nie polecam, chyba ze ktos ma duzo cierpliwosci i spory zapas czasu, pozdrawiam

Bartek_P

Wysany: 2007-03-11, 00:29   

No to chyba coś źle się do tego zabrałeś, albo ktoś przed tobą już ćwiczył te lampy.
Ja jak rozbierałem swoje, to poprostu podważyłem te zaczepy co są z boku i poszł, szkło ładnie odeszło.

Ghost 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Cze 2006
Skd: Pińczow
Wysany: 2007-03-11, 02:29   

Bartek_P napisa/a:
No to chyba coś źle się do tego zabrałeś, albo ktoś przed tobą już ćwiczył te lampy.
Ja jak rozbierałem swoje, to poprostu podważyłem te zaczepy co są z boku i poszł, szkło ładnie odeszło.

no dokaldnie tak,a kolega chyba chcial oddzielic szklo czolowe od plastiku przyklejone jest chyba na kleju do szyb :D

pozdrawiam

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-03-11, 15:10   

Ghost napisa/a:
Bartek_P napisa/a:

no dokaldnie tak,a kolega chyba chcial oddzielic szklo czolowe od plastiku przyklejone jest chyba na kleju do szyb :D

DOKLADNIE !! ! CHCIALEM ODKLEIC SZKLO CZOLOWE OD PLASTIKU .. PRZECIEZ CHODZILO O USZCZELNIENIE WLASNIE TEGO PRAWDA ??

Szklo z tym l=plastikiem od obudowy odeszlo ladnie tak wlasnie jak piszecie na zaczepach .. ale tam jest tylko gumowa uszczelka .. wiec tego raczej nie bede sylikonowal ;) .. pozdro
Ostatnio zmieniony przez kafarek 2007-03-11, 15:15, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: