BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Szarpanie e30 320i z 1990 roku
Autor Wiadomo
Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-06-13, 17:08   Szarpanie e30 320i z 1990 roku

Witam

Mam taki problem. Moje Beciwko szarpie przy np. jezdzie na obr kolo 1,5 lub 2 - 2,2 tys

Czuc drganie calego auta tak jakby byl zapowietrzony albo cos takiego.

Nie wiem co to moze byc. Na jalowym biegu trzyma elegancko obroty nic nie faluje, a przy jedzie na innych obr tez jest wszystko git.

Dzieki za ewentualna pomoc

Pozdrawiam Wszystkich :)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-06-13, 20:49   

podlacze sie pod temat.
moja, nie zawsze ale czasem szarpnie kilka razy i czasem nie wiadomo czemu. ta szarpie i poprzednia tez szarpala. ale nie jest to jakas ciagle powtarzajaca sie upierdliwosc.
a u ciebie ciagle szarpie?

Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Wysany: 2007-06-15, 16:21   

casus maximus napisa/a:
podlacze sie pod temat.
moja, nie zawsze ale czasem szarpnie kilka razy i czasem nie wiadomo czemu. ta szarpie i poprzednia tez szarpala. ale nie jest to jakas ciagle powtarzajaca sie upierdliwosc.
a u ciebie ciagle szarpie?

czasami... i z reguly na zimnym silniku

globi 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2006
Skd: Trójmiasto
Wysany: 2007-06-20, 11:51   

ja też tak miałem i wyregulowanie zapłonu załatwiło temat

Bóg Mnie Wybrał !!

BIZON 
Tatanka power

Pomg: 1 raz
Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2007-06-20, 12:01   

globi napisa/a:

globi ale w b20 nie regulujemy zapłonu... :]

kuzyn 

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Wysany: 2007-06-20, 12:17   

a to nie jest czasem zużycie poduch tylnej belki ? :|

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2007-06-20, 21:08   

powiem krótko umierają ściżki rezystora w przepływomierzu tzn. jak na moment odpuścisz gaz i wciśniesz spowrotem idzie i wkręca się na wysokie bez problemu potem jak zmniejszasz prędkość np. hamując silnikiem to ponieżej 2 tyś. zaczyna kasłać i szarpać silnikeim tak?
Na poczatek wymontują ją i sprawdż palcem czy klapka przepływomierza się nie zacina tzn. chodzi bez oporów otwiera się bez zacięć i zamyka się sam pod wpływem sprężyny
następnie otwórz tę czarna pokrywkę u góry przepływomierza troszku siły bo jest przyklejona ale bez perwersji :)
Przeczyścić ścieżkę i może jakiś elektryk je podlutuje jak nie da rady szukaj przepływki...

BIZON 
Tatanka power

Wysany: 2007-06-20, 21:45   

MARAS napisa/a:
powiem krótko umierają ściżki rezystora w przepływomierzu tzn. jak na moment odpuścisz gaz i wciśniesz spowrotem idzie i wkręca się na wysokie bez problemu potem jak zmniejszasz prędkość np. hamując silnikiem to ponieżej 2 tyś. zaczyna kasłać i szarpać silnikeim tak?
Na poczatek wymontują ją i sprawdż palcem czy klapka przepływomierza się nie zacina tzn. chodzi bez oporów otwiera się bez zacięć i zamyka się sam pod wpływem sprężyny
następnie otwórz tę czarna pokrywkę u góry przepływomierza troszku siły bo jest przyklejona ale bez perwersji :)
Przeczyścić ścieżkę i może jakiś elektryk je podlutuje jak nie da rady szukaj przepływki...

MARS jesteś pewien, bo ja mam przepływkę w idealnym stanie i też mam CZASEM., powtażam czasem, takie objawy, a zmalały po wymianie tulei na tylnym moście... :roll:
czeka mnie jeszcze wymiana sprzęgła ale niech jeszcze "podogorywa" i myśle, że będzie oki... :wink:

globi 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2006
Skd: Trójmiasto
Wysany: 2007-06-21, 00:25   

BIZON napisa/a:
globi napisa/a:

globi ale w b20 nie regulujemy zapłonu... :]

może i tak chciałem pomóc u mnie sie reguluje

Bóg Mnie Wybrał !!

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2007-06-21, 17:56   

BIZON napisa/a:
MARAS napisa/a:

MARS jesteś pewien, bo ja mam przepływkę w idealnym stanie i też mam CZASEM., powtażam czasem, takie objawy, a zmalały po wymianie tulei na tylnym moście... :roll:
czeka mnie jeszcze wymiana sprzęgła ale niech jeszcze "podogorywa" i myśle, że będzie oki... :wink:

Bizon sam wiesz że beemki maja czasami fochy :roll: a na odległość to jedynie moge przypuszczć na podstawie opisu objawów... kiedyś koledze też tak fachmani radzili wymienili dyfer łożyska potem gumy tylnej belki i wciąż pukało i pukało okazało sie że umarła poduszka na amorku tylnym... wiec my możemy jedynie sugerować ale to nie znaczy że mamy rację ... chyba dobrze to ująłem.

BIZON 
Tatanka power

Wysany: 2007-06-21, 18:33   

MARAS napisa/a:
Bizon sam wiesz że beemki maja czasami fochy :roll: a na odległość to jedynie moge przypuszczć na podstawie opisu objawów... kiedyś koledze też tak fachmani radzili wymienili dyfer łożyska potem gumy tylnej belki i wciąż pukało i pukało okazało sie że umarła poduszka na amorku tylnym... wiec my możemy jedynie sugerować ale to nie znaczy że mamy rację ... chyba dobrze to ująłem.

nooo ano dobrze, dobrze :spoko: :wink:
reasumując wychodzi na to, że wina leży we wszyskim "po troszku" i najlepiej samemu sprawdzić wszystko zanim się wymieni albo zacznie naprawiać, a forum jest po to żeby doradzić, ułatwić, przyspierzyć ustalenie "w czym tkwi problemo..." :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: