po lakierze na pewno straci na blasku, zrobi się polerka delikatnie mleczna, jednak - wg mnie i tak ładniej to wygląda niż lakier. W w-wie gościu robi klara utrwalanego piecowo, myślę, że to dobre podejście.
Koszt polerki rantów - 200zł lub 450 całość, a klar dodatkowo 100-150zł.
Jeśli zostawisz bez klara, to niestety felga jest dość podatna na wszelkie chemikalia, sól, szczoszki psie. Mimo wszystko, jakbyś jeździł nawet tylko w słoneczne dni, to trzeba je pielęgnować dużo bardziej niż zwykłe malowane koło.
Jak wiadomo mistrezm utrzymania polerki jest Korzuch.
Jeśli potrzebujesz auto do jazdy i nie zawsze masz czas by felgę przetrzeć, doczyścić, a czasem przepolerować to zapomnij o oplerce, bo efekt po 2 tygodniach będzie gorszy niż porządny lakier.
po lakierze na pewno straci na blasku, zrobi się polerka delikatnie mleczna, jednak - wg mnie i tak ładniej to wygląda niż lakier. W w-wie gościu robi klara utrwalanego piecowo, myślę, że to dobre podejście.
A masz namiar na człowieka?
Może ktoś mi pomoże i podpowie do kogo je zawieść, kto zajmie się niki kompleksowo za niedużą kasę.
A popatrz dokladnie te felgi na zdjęciach to jest wlaśnie polerka pokryta bezbarwnym widać,że nawet wzór felgi się w nich odbija. Tylko ten bezbarwny jest dość gruby.
Ile te felgi maja cali szerokosci?? Przednie i tylne??
Apropo polerki to obowiazkowo...a nad srodkiem trzeba by pomyslec...czarne srodki do czarnego auta jestem za...malo sie tego spotyka...a jeszcze troszke brokaciku dosypac...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak. Podjąłem decyzje że nie bedzie polerowanych rantów felgi poszły do kompleksowej profesjonalnej regeneracji. Nie polerowałem dlatego że nikt nie mógł zrobić tego co chciałem. Miły człowiek z Fajna-felga.pl właściwie był bardzo blisko ale kolor lakieru proszkowego ma fatalny (ciemne żelazo).
Felgi bedą w odcieniu takim jaki miały moje Schnitzery w 740stce czyli jasne z drobnym brokatem.
Jeszcze wczoraj felgi wyglądały tak:
Dziś w pracy pobawiłem się śrubkami do skręcania felg, Praca własna (20min czasu)
dla porównania zdjęcie ze starymi
I TERAZ CIEKAWOSTKA, JEDNAK ORYGINAŁ TO ORYGINAŁ:
bęben 8cali:
bęben 9cali:
Pozdrawiam. Jak odbiorę we Wtorek to będą nowe fotki.