Lampy zdejmowałem, oczyściłem uszczelki lamp, wszystko zakonserwowałem, nie było ubytków. Fabrycznie tam nie ma spustu. Podejrzewam może łączenia blachy pod uszczelką klapy??
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-03-09, 00:35
Chodzi Ci o te wgłębienia po obydwu stronach bagażnika? Mi też zbierała się tam woda i nie wiedziałem skąd się bierze. Aż pewnego słonecznego dnia (przy okazji zdjętej tapicerki bagażnika) ujrzałem światło nad kołami-przerdzewiałe nadkola......
a masz szyberdziure?? jesli tak to tam sa dwie rorki po kazdej stronie bagaznika jedna do odprowadzenia wody z dachu.. one lubia wypadac... i wtedy wlasnie dzieje sie tak jak mowisz... mialem to samo...
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-03-09, 00:48
Rurki od szyberdziury idą z przodu dachu na dół, tam gdzie montuje się głośniki. Nie widziałem żeby były jakies odpływy do tyłu....Mogę się mylić, bo nigdy się temu dokładnie nie przyglądałem.
Chodzi Ci o te wgłębienia po obydwu stronach bagażnika? Mi też zbierała się tam woda i nie wiedziałem skąd się bierze. Aż pewnego słonecznego dnia (przy okazji zdjętej tapicerki bagażnika) ujrzałem światło nad kołami-przerdzewiałe nadkola......
Pozdrawiam
Nie, rdzy nie ma. Poza tym 5 litrów z dnia na dzień by nie wleciało.
woda moze wlac sie przez lampy , antene , nieszczelnosci miedzy klapa a samochodem ,cos moze byc zle spasowane,moze sie wlewac wlasnie przez uszczelke albo przez te plastiki we wnekach , do tych plastikow maja wchodzic rurki grubosci palca , moze masz je gdzies uciete
chodzi mi o te plastiki ktore wchodza w te dziury ( one tez maja miec uszczelki )
http://img140.imageshack....dscf0070tb2.jpg
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ja mam niestety ten sam problem. Narazie nie miałem możliwości sprawdzić dokładnie skąd to cieknie, ale jak przyjdą cieplejsze dni, to pewnie spróbuję to sprawdzić.
Wojtaq, czy chodzi Tobie o te plastiki i odprowadzenia:
chodzi dokladnie o te plastiki , przez nie tez moze wlewac sie woda jesli nie sa dobrze uszczelnione a Piotr_1, moze nie miec tej rurki wlozonej w plastik
jednym miejscem wlatywania wody jest rowniez to czego nikt nie bierze pod uwage czyli ruda
cos moze byc zardzewiale a my nawet nie zdajemy sobie sprawy
wiec naprawde dobrze sprawdzcie kazdy element co napisalem i stan nadkoli
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
mialem tak samo!
pierwsza rzecz:
musisz sprawdzic czy w tych wnekach NA PEWNO nie masz odprowadzen wody (ja u siebie mialem. wygladalo to tak, ze blacha byla tak fajnie ukszaltowana i pod "falbanka" byla dziura. po obu stronach wygladalo to tak samo wiec chyba to jest fabryczne) i sprawdzic czy sa drozne ( u mnie ktos madrze zaklajstrowal to silikonem:/
druga rzecz:
sprawdz czy nie ciekna Ci lampy. u mnie uszczelki byly juz tak sparciale ze lalo sie jak rpzez sito!
moze juz powinienes posmylec nad nowa uszczelka pokrywy bagaznika?
Ja w poprzednie bemce wyciągłem boczki, władowałem sie do bagażnika z latarką i kolega chlapał kercherem po bagazniku i jego okolicach i znalazłem wszystkie wycieki,
- pierwszy to uszczelka bagażnika, wymiana na nową nie pomogła bo ten parapet na który sie ją nasadza sie wgiął troche do środka i wystarczyło na całej szerokości i po bokach uderzyć młotkiem żeby sie uniusł do góry
- drugi wyciek był przez lampy, posmarowałem uszczelke z 2 stron sylikonem i przestało, teraz w cabrio tez mi sączyło przez lampy i sylikon znowu pomógł