BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wymiana pompy paliwa w e30.
Autor Wiadomo
Eryko 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Sty 2008
Skd: Wlkp
Wysany: 2008-05-19, 12:12   Wymiana pompy paliwa w e30.

Witam.siadła mi pompa w e30 i jestem zmuszony kupic nową.
http://moto.allegro.pl/it...ngu_gss341.html czy taka pompa da jakies lepsze osiagi czy bedzie to samo co na zwykłej takiej : http://moto.allegro.pl/it..._promocja_.html pompie???

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-05-19, 12:16   

na moje oko...wątpie żeby dało coś , bo co..tu tylko zwiększy sie ciśnienie podawanego paliwa, tzn bedzie bardziej wydajna pompka a tak poza tym... 8-) umywam ręce od innych komentarzy..

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-19, 12:37   

Pompka nic Ci nie da poniewaz na szynie paliwowej masz regulator cisnienia paliwa ktory ustala max cisnienie jakie moze poplynac na wtryski w twoim autku to jest 2,5 Bara

cichecki0511 

Pomg: 3 razy
Doczy: 22 Gru 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2008-05-19, 20:19   

Żeby coś dało trzeba by jeszcze zmienić regulator właśnie, wtryski zwiększyć jednocześnie dopływ powietrza i jeszcze najlepiej odpowiednio wystroić :mg:

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2008-05-19, 23:18   

Kolego, ja dziś wysłałem swoją pompę tu:
http://www.serwispomp.gen...id=43&Itemid=35
Naprawa ma kosztować ok.140-150 zł i myślę, że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupno za tę samą cenę produktu znanej powszechnie firmy "no name".
Ostatnio zmieniony przez 2008-05-21, 07:06, w caoci zmieniany 3 razy  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-21, 07:06   

maaaad napisa/a:
Kolego, ja dziś wysłałem swoją pompę tu:
http://www.serwispomp.gen...id=43&Itemid=35
Naprawa ma kosztować ok.140-150 zł i myślę, że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupno za tę samą cenę produktu znanej powszechnie firmy "no name".

A ja uwazam ze nie ma gorszej zeczy niz regenerowanie uszkodzonych elementow po prostu szkoda kasy ............. wole kupic nowe no name niz oddac do kogos kto wezmie 140 pln i przestanie dzialac po miesiacu a gwarancji na to nie ma ,

regenerowane turbo dziala zazwyczaj do pierwszego porzadnego wysilku
regenerowana przekladnia lub pompa wspomagania dziala 2 miesiace lub zaraz po zaleozeniu leje
nie znam nikogo kto regeneruje pompy paliwa za polowe ceny nowki oryginalu

Tak ze kolego 150 -200 nowa pompa no name i bedzie smigac jak wczesniej

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2008-05-21, 08:00   

Firma daje 2 lata gwarancji na wykonywane przez siebie naprawy. O padających pompach za 140-200 zł też się dość często słyszy. Poza tym, ile byś chciał, żeby kosztowała regeneracja takiej pompy? 75% ceny oryginału? Kto by się wtedy na regenerację skusił?
Zresztą, pożyjemy, zobaczymy.
PS. Porównywanie turbiny do pompy paliwa jest trochę dziwne - ta pierwsza jest chyba narażona na znacznie większe obciążenia.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2008-05-21, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-05-21, 08:08   

Moim zdaniem na zadna rzecz typu pompa , przekladnia , turbina nie da sie udowodnic winy zle wykonanej uslugi (naprawy) :

mozesz jechac bez paliwa , mogles miec smieci w baku ?? ? i pompe zablokowalo !! ! inne przypadki losowe

turbina katowanie i gaszenie bez studzenia , kiepski olej , zatkane kanaly olejowe lub wody

ogolnie wszystko spoko z gwarancja bo ona jest ale tylko w momencie odbioru pompy pozniej tylko fikcja , wniosek lepiej dac 140 za nowa no name niz za regeneracje poza tym bardzo duzo osob jezdzi na takich pompach z allegro nawet na naszym forum i ja tez mialem taka zalozona

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: