Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-05-19, 12:16
na moje oko...wątpie żeby dało coś , bo co..tu tylko zwiększy sie ciśnienie podawanego paliwa, tzn bedzie bardziej wydajna pompka a tak poza tym... umywam ręce od innych komentarzy..
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-05-19, 12:37
Pompka nic Ci nie da poniewaz na szynie paliwowej masz regulator cisnienia paliwa ktory ustala max cisnienie jakie moze poplynac na wtryski w twoim autku to jest 2,5 Bara
Kolego, ja dziś wysłałem swoją pompę tu:
http://www.serwispomp.gen...id=43&Itemid=35
Naprawa ma kosztować ok.140-150 zł i myślę, że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupno za tę samą cenę produktu znanej powszechnie firmy "no name".
Ostatnio zmieniony przez 2008-05-21, 07:06, w caoci zmieniany 3 razy
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-05-21, 07:06
maaaad napisa/a:
Kolego, ja dziś wysłałem swoją pompę tu:
http://www.serwispomp.gen...id=43&Itemid=35
Naprawa ma kosztować ok.140-150 zł i myślę, że będzie to lepsze rozwiązanie niż kupno za tę samą cenę produktu znanej powszechnie firmy "no name".
A ja uwazam ze nie ma gorszej zeczy niz regenerowanie uszkodzonych elementow po prostu szkoda kasy ............. wole kupic nowe no name niz oddac do kogos kto wezmie 140 pln i przestanie dzialac po miesiacu a gwarancji na to nie ma ,
regenerowane turbo dziala zazwyczaj do pierwszego porzadnego wysilku
regenerowana przekladnia lub pompa wspomagania dziala 2 miesiace lub zaraz po zaleozeniu leje
nie znam nikogo kto regeneruje pompy paliwa za polowe ceny nowki oryginalu
Tak ze kolego 150 -200 nowa pompa no name i bedzie smigac jak wczesniej
Firma daje 2 lata gwarancji na wykonywane przez siebie naprawy. O padających pompach za 140-200 zł też się dość często słyszy. Poza tym, ile byś chciał, żeby kosztowała regeneracja takiej pompy? 75% ceny oryginału? Kto by się wtedy na regenerację skusił?
Zresztą, pożyjemy, zobaczymy.
PS. Porównywanie turbiny do pompy paliwa jest trochę dziwne - ta pierwsza jest chyba narażona na znacznie większe obciążenia.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2008-05-21, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-05-21, 08:08
Moim zdaniem na zadna rzecz typu pompa , przekladnia , turbina nie da sie udowodnic winy zle wykonanej uslugi (naprawy) :
mozesz jechac bez paliwa , mogles miec smieci w baku ? i pompe zablokowalo ! inne przypadki losowe
turbina katowanie i gaszenie bez studzenia , kiepski olej , zatkane kanaly olejowe lub wody
ogolnie wszystko spoko z gwarancja bo ona jest ale tylko w momencie odbioru pompy pozniej tylko fikcja , wniosek lepiej dac 140 za nowa no name niz za regeneracje poza tym bardzo duzo osob jezdzi na takich pompach z allegro nawet na naszym forum i ja tez mialem taka zalozona