u góry wskaźników dwa wkręty krzyżakowe wykręć je wysuń zegary w stronę kiery i pochyl do siebie podołaczaj kostki ustaw jak najbliżej koła kierownicy i przekręcając razem z kierownica w lewo wysuniesz je, jeżeli idzie kiepsko albo nie dajesz rady musisz ściągnąć kierownicę inaczej połamiesz obudowę zegarów
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Tak jak kolega wyzej napisal . Jesli masz inna kierwonice niz orginal ( troche mniejsza z naba ) wtedy licznik wychodzi bez problemu z prawej strony , nie musisz odkrecac kierownicy ani jej przekrecac z licznikiem .
szybkę możesz dopiero zdjąć po rozkręceniu zegarów. Od tyłu masz z 6 śrubek- odkręć je i używając trochę siły (ale delikatnie jednocześnie ) oddziel tylną pokrywkę od reszty zegarów. Teraz zostały 3 takie obrotowe zaczepy (białe)- między obrotomierzem i prędkościomierzem i bodajże po bokach obrotomierza i prędkościomierza. Przekręcasz je o 180 stopni i delikatnie możesz oddzielić szybkę od zegarów. Trochę zawile się napisało, ale dasz rade
szybkę możesz dopiero zdjąć po rozkręceniu zegarów. Od tyłu masz z 6 śrubek- odkręć je i używając trochę siły (ale delikatnie jednocześnie ) oddziel tylną pokrywkę od reszty zegarów. Teraz zostały 3 takie obrotowe zaczepy (białe)- między obrotomierzem i prędkościomierzem i bodajże po bokach obrotomierza i prędkościomierza. Przekręcasz je o 180 stopni i delikatnie możesz oddzielić szybkę od zegarów. Trochę zawile się napisało, ale dasz rade
u mnie nic takiego nie trzeba bylo robic bo szybke sciagalem bez rozkrecania zegarow bo nie ma takie piotrzeby no chyba ze zegary z 97r roznia sie od tych co ja mam z 92 r
u mnie nic takiego nie trzeba bylo robic bo szybke sciagalem bez rozkrecania zegarow bo nie ma takie piotrzeby no chyba ze zegary z 97r roznia sie od tych co ja mam z 92 r
no to ja nie miałem innej możliwości zdjęcia przedniej szybki niż tak jak napisałem wcześniej