BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak wyciagnac zegary w e36??
Autor Wiadomo
Hardrav 
e-30 a co to jest??

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Sty 2008
Skd: Ruda Slaska
Wysany: 2008-06-29, 00:31   Jak wyciagnac zegary w e36??

Witam jak wymontowac zegary w e36 prosiłbym o foto najlepiej dzieki za pomoc

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-06-29, 00:50   

u góry wskaźników dwa wkręty krzyżakowe wykręć je wysuń zegary w stronę kiery i pochyl do siebie podołaczaj kostki ustaw jak najbliżej koła kierownicy i przekręcając razem z kierownica w lewo wysuniesz je, jeżeli idzie kiepsko albo nie dajesz rady musisz ściągnąć kierownicę inaczej połamiesz obudowę zegarów

noname 

Pomg: 2 razy
Doczy: 01 Mar 2008
Skd: Jaworzno
Wysany: 2008-06-29, 09:34   

Tak jak kolega wyzej napisal . Jesli masz inna kierwonice niz orginal ( troche mniejsza z naba ) wtedy licznik wychodzi bez problemu z prawej strony , nie musisz odkrecac kierownicy ani jej przekrecac z licznikiem .

Hardrav 
e-30 a co to jest??

Wysany: 2008-06-29, 12:33   

ok a jak sciagnac te szybke zeby zalozyc ringi aluminiowe?? bo ponoc to jest klejone czy cos pytam bo jutro bede miał juz te ringi :D

Bartas 
///M3 E36 FAN

Doczy: 16 Wrz 2007
Skd: Zielonka k. Wawy
Wysany: 2008-06-29, 13:06   

szybkę możesz dopiero zdjąć po rozkręceniu zegarów. Od tyłu masz z 6 śrubek- odkręć je i używając trochę siły (ale delikatnie jednocześnie :wink: ) oddziel tylną pokrywkę od reszty zegarów. Teraz zostały 3 takie obrotowe zaczepy (białe)- między obrotomierzem i prędkościomierzem i bodajże po bokach obrotomierza i prędkościomierza. Przekręcasz je o 180 stopni i delikatnie możesz oddzielić szybkę od zegarów. Trochę zawile się napisało, ale dasz rade :P :mg:

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2008-06-29, 13:17   

Cytat:
szybkę możesz dopiero zdjąć po rozkręceniu zegarów. Od tyłu masz z 6 śrubek- odkręć je i używając trochę siły (ale delikatnie jednocześnie :wink: ) oddziel tylną pokrywkę od reszty zegarów. Teraz zostały 3 takie obrotowe zaczepy (białe)- między obrotomierzem i prędkościomierzem i bodajże po bokach obrotomierza i prędkościomierza. Przekręcasz je o 180 stopni i delikatnie możesz oddzielić szybkę od zegarów. Trochę zawile się napisało, ale dasz rade :P
u mnie nic takiego nie trzeba bylo robic bo szybke sciagalem bez rozkrecania zegarow bo nie ma takie piotrzeby no chyba ze zegary z 97r roznia sie od tych co ja mam z 92 r

Hardrav 
e-30 a co to jest??

Wysany: 2008-06-29, 14:09   

oj.. widze ze bede miał ciezki poniedziałek :D super

Rafals 

Pomg: 6 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: slask
Wysany: 2008-06-29, 14:21   

Cala robota na spokojnie nie powinna Ci zajac wiecej niz 30 minut gdy robisz to pierwszy raz, wiec nie ma sie czego obawiac :)
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89

Bartas 
///M3 E36 FAN

Doczy: 16 Wrz 2007
Skd: Zielonka k. Wawy
Wysany: 2008-06-30, 10:24   

Grzesiek napisa/a:
u mnie nic takiego nie trzeba bylo robic bo szybke sciagalem bez rozkrecania zegarow bo nie ma takie piotrzeby no chyba ze zegary z 97r roznia sie od tych co ja mam z 92 r

no to ja nie miałem innej możliwości zdjęcia przedniej szybki niż tak jak napisałem wcześniej :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: