Wysany: 2008-08-21, 22:26 problem z ogrzewaniem w E32
witam . Mam problem z ogrzewaniem w E 32 735i ,czy jest na zimno ustawione ,czy na goraco ,upal jak w piecu niedawno wymienialem silnik, przed wymiana wszysko bylo oki nie wiem czy przewody mi zle podlaczyli czy jak moze jakis czujnik pad l pomozcie
może to być wina elektrozaworków. Sa one pod maską jak stoisz przodem to po prawej stronie, obok bezpieczników. Zobacz czy wtyczka do nich jest podłączona. Tu masz link do aukcji tak one wygladaja
Niedawno była o rym rozmowa, Sprawdź czy przewody są dobrze przykręcone do nagrzewnicy. Mało prawdopodobne jest to żeby elektrozawory padły tak sobie podczas wymiany silnika.
Niedawno była o rym rozmowa, Sprawdź czy przewody są dobrze przykręcone do nagrzewnicy. Mało prawdopodobne jest to żeby elektrozawory padły tak sobie podczas wymiany silnika.
witam . przewody sa podlaczone w takiej kolejnosci do nagrzewnicy:pierwszy od srodka do zbiorniczka nastepnie srodek idzie na gorna czesc zaworu ostatni na dolna .
[ Dodano: 2008-08-25, 15:40 ]
sherifff napisa/a:
może to być wina elektrozaworków. Sa one pod maską jak stoisz przodem to po prawej stronie, obok bezpieczników. Zobacz czy wtyczka do nich jest podłączona. Tu masz link do aukcji tak one wygladaja
musze chyba odkrecic ten elektrozawor bo jest podlaczony u mnie tylko na kostke 3- pinowa a na linku widzialem jeszcze jakis przewod pojedynczy ale bez odkrecenia nic nie sprawdze bo nie bardzo dostep jest .
zacznij od sprawdzenie napiecia na wtyczce el. zaworu
gdy ustawiony jest zimny nawiew na wtyczce powinno byc napiecie
zaleznie czy masz jedna czy 2 strefy masz 2 lub 3 przewody i jedna lub 2 cewki (nie mam pojecia czy w 7 byly montowane 1 strefowe ogrzewanie)
jedna mase i jeden lub 2 "plusy"
krecisz gala na zero i lukasz jak jest napiecie to instalka jest ok i szukaj przyczyny w zaworach
przy okazji mozna obalic mit o koniecznosci ustawienia galki mawiewy na max podczas wlewania i odpowietrzania ukladu chlodzenia , bo jesli robimy to na wyl. silniku to zawor i tak jest otwarty
cos jednak by lo z tym napieciem .... z tym ze zmienilem akumulator na nowy i wszysko jest ok pewnie stary dawal za malo pradu na cewke.... po wymianie wszystko dziala i cieple i zimne na dwie strefy
Koledzy pomóżcie mi Tak ja w tym temacie mam cały czas włączone ogrzewanie nie zależnie czy jest ustawione na zimne czy na ciepłe , sprawdziłem napięcie na na wtyczce od el zaworów i tu właśnie niema napięcia
Gdzie szukać dalej
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Koledzy pomóżcie mi Tak ja w tym temacie mam cały czas włączone ogrzewanie nie zależnie czy jest ustawione na zimne czy na ciepłe , sprawdziłem napięcie na na wtyczce od el zaworów i tu właśnie niema napięcia
Gdzie szukać dale
Tak jak ci już pisałem prawdopodobnie to będzie komp odpowiedzialny za ( ogrzewania -klimatyzacje )
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !