BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: Artur C.
2008-11-01, 08:15
Usunięcie odmy z dolotu
Autor Wiadomo
bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-10-30, 12:18   Usunięcie odmy z dolotu

Witam.

Planuje zrobić cos takiego jak w temacie, silnik to m42b18, czy ktoś robiłcoś takiego?? wiadomo, odma jest podłączona do gumy dolotu, i podaje tam w jakis sposób ciepłe powietrze..jak to obejść?? jak ją wywalić z tego dolotu?? widziałem ludzie pakuja jaieś filterki na wyjscie tuż z pokrywy zaworów..a co z resztą turek?? ma ktos moze jakies instrukcje do tego??jakies porady??patenty??

PS.nie piszcie mi tylko że to nic nie da i że nie zgodne z przepisami...wiem swoje i tak nie posłucham głupich docinków :)

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2008-10-30, 12:27   

Przepisy przepisami - i tak nikt tego sprawdzał nie będzie czy odmę masz podpiętą czy nie :) Zgodnie z Twoją prośbą nie napiszę że to nic nie da - bo nie da :wink: Jeśli faktycznie chcesz zrobić taki "tjunink" to nie zakładaj żadnych filtrów tylko zrób sobie jakąś ładną puszkę gdzie wprowadzisz odmę (puszkę podziuraw by spaliny mogły swobodnie z niej wylatywać ale tak żeby kropelki oleju mogły się w niej gromadzić). Zatkaj sobie też wejście odmy do kolektora by silnik nie ciągnął "lewego" powietrza. :)

Every man dies... But not every man really lives...

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-30, 12:37   

Cytat:
Zatkaj sobie też wejście odmy do kolektora by silnik nie ciągnął "lewego" powietrza

Orientujesz się w ogóle jak wygląda dolot w ISie?? :lol:

.....dajesz sobie ręke uciąć że będzie wszystko prawidłowo banglać???? a może nie tak..zapłacisz mi za remont silnika?? :lol: :lol:

Widziałes kiedyś co sie pod maską dzieję jak odmę zapchasz?? :roll: :roll:

speed 
Michał

Wysany: 2008-10-30, 12:55   

bono20002 napisa/a:
Cytat:
Zatkaj sobie też wejście odmy do kolektora by silnik nie ciągnął "lewego" powietrza

Orientujesz się w ogóle jak wygląda dolot w ISie?? :lol:

.....dajesz sobie ręke uciąć że będzie wszystko prawidłowo banglać???? a może nie tak..zapłacisz mi za remont silnika?? :lol: :lol:

Widziałes kiedyś co sie pod maską dzieję jak odmę zapchasz?? :roll: :roll:

A UMIESZ CZYTAĆ :?: :?: :?: :!: :!: :!:

WIESZ CO TO WEJŚCIE :?: :?: :?: :!: :!: :!:

A MOŻE MASZ PROBLEMY Z ROZRÓŻNIENIEM WEJŚCIA I WYJŚCIA :?: :?: :?: :!: :!: :!:

Nie wiem dokładnie jak wygląda odma w is-e ale zasada we wszystkich autach jest taka sama, chodziło mi byś zatkał sobie wejście odmy do kolektora/przepustnicy a nie jej wyjście z pokrywy zaworów (bloku silnika) :!:

Wiejski Filozof :x :x :x

Naucz się czytać ze zrozumieniem bo chyba jest Ci to obce :!:

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-30, 13:11   

Dobra pominiemy uwagi i porady tego pana ,

next...

PS.. miastowy burżuj się odezwał ..słuchaj dalej tego swojego wodza ...jak mu tam?? Danio i kibel?? :lol: :lol:

W przypadku niedrożności odpowietrzenia w skrzyni korbowej bardzo szybko tworzy się nadciśnienie i olej wyrzucany jest z silnika przez najsłabszy element - uszczelnienia. Jeśli uszczelniacz został wypchnięty z gniazda, możemy być prawie pewni, że jest to wina zatkanego odpowietrzenia.....O zatkaniu odmy świadczy także wypchnięty bagnet do sprawdzania poziomu oleju.

całkiem niedawno widziałem przypadek zatkania [wejścia(dokładnie tak jak piszesz, wejście do przepustnicy)] odmy...żeby było zabawniej ..w beemwy .. nie m iło sie zrobiło pod maską...tak oleisto,brudno i w silniku głośno..

PS.2 Może i jestem ze wsi ale potrafie się zachować, Ty za to wielki miastowy i brak Ci jakiejkolwiek ogłady więc od wiejskich filozofów to wyzywaj sobie siebie przed lustrem, bo świrujesz pawiana
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2008-10-30, 13:12, w caoci zmieniany 1 raz  

speed 
Michał

Wysany: 2008-10-30, 13:28   

Nie twierdze ze jesteś ze wsi. Sądząc po podpisie w Twoim avatarze to mieszkasz w mieście bo Mińsk Mazowiecki i Otwock to miasta (wiejski filozof to takie powiedzenie).
Ale Ty jesteś uparty ciągle nie rozumiesz (albo nie chcesz zrozumieć) o czym ja mówię. Powtarzam jeszcze raz - rura odmy ma dwa końce - jeden to wyjście z bloku bądź pokrywy zaworów albo i z jednego i drugiego a drugi to wejście do kolektora ssącego bądź kanału dolotowego przed przepustnicą. Odmę chcesz sobie wypuścić gdzieś tam do puszki tak jak to pisałem powyżej a co zrobisz z "luźnym" króćcem w kolektorze dolotowym :?: :?: :?: ZATKASZ bo inaczej silnik będzie źle pracował. Prościej nie potrafię tego wytłumaczyć. Nie kazałem Ci zatykać odmy (bo tego nie można zrobić) tylko luźny króciec.

Ostatnio zmieniony przez speed 2008-10-30, 13:28, w caoci zmieniany 1 raz  

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-30, 13:44   

speed napisa/a:
Nie twierdze ze jesteś ze wsi. Sądząc po podpisie w Twoim avatarze to mieszkasz w mieście bo Mińsk Mazowiecki i Otwock to miasta (wiejski filozof to takie powiedzenie).

Darujemy to sobie.

speed napisa/a:
Ale Ty jesteś uparty ciągle nie rozumiesz (albo nie chcesz zrozumieć) o czym ja mówię. Powtarzam jeszcze raz - rura odmy ma dwa końce - jeden to wyjście z bloku bądź pokrywy zaworów albo i z jednego i drugiego a drugi to wejście do kolektora ssącego bądź kanału dolotowego przed przepustnicą. Odmę chcesz sobie wypuścić gdzieś tam do puszki tak jak to pisałem powyżej a co zrobisz z "luźnym" króćcem w kolektorze dolotowym :?: :?: :?: ZATKASZ bo inaczej silnik będzie źle pracował.

zgadzam się z Tobą ,tylko ze nie wiem czy wiesz ale w m42 nie jest np tak proste jak w m10... i tu jest cały ból, bo zrobisz jeden krok nie tak i masz fontannę olejową.. żeby to było tak proste ... nie pytałbym się.. :roll:

W ISie masz tak:

-Wyjście z pokrywy
-jakiś śmieszny trójnik pod kolektorem - idzie rurka do silniczka krokowego ?? , do gumy dolotu
-Wejście do przepustnicy połączone z tym trójnikiem pod kolektorem. (to jak sie zapchało to ch..j... olej w górę idzie.

speed napisa/a:
Prościej nie potrafię tego wytłumaczyć. Nie kazałem Ci zatykać odmy (bo tego nie można zrobić) tylko luźny króciec.

Spoko źle nie chciałes..

speed 
Michał

Wysany: 2008-10-30, 13:55   

Odma jest tylko z pokrywy zaworów :?: Nie ma wyjścia też z bloku silnika :?:

Dobra to mamy tak odmę do puszki, a dalej, myślę że można by podać mu do dolotu tam gdzie była kiedyś odma czyste powietrze ale takie przed przepływomierzem.

p.s. Pewnie że nie chciałem źle :wink:

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-30, 14:00   

michał, jaja se robisz?? :roll:

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2008-10-30, 15:40   

bono20002, pięknie się wyrażasz. speed dobrze mówi. A ty najpierw rozłóż ten dolot razem z odmą zobacz o co tam chodzi, a dopiero potem zacznij się awanturować.

W m42 da się poza tym zrobić coś więcej, ale chyba daremne będą moje słowa....

E30 + E91

mucha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Mar 2005
Skd: kwidzyn
Wysany: 2008-10-30, 21:17   

ja nie mam odmy podlaczonej z dolotem + usuniete elementy grzewcze na przepustnicy, zacznijmy od poczatku

http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_0264/ na koncu elementu nr 10 mam filterek

http://bmwfans.info/origi...13/ill-13_0578/ elementy grzewcze numer 3 i 7 wylecialy, a wyjscie pod przepustnica jest zaslepione

http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_0560/ waz numer 21 laczy glowice z blokiem

silnik krokowy jest polaczony bezposrednio z dolotem za przeplywomierzem

obroty biegu jalowego nadal stabilne, nie widze zadnych zmian procz tego ze przepustnica jest czysta
Ostatnio zmieniony przez mucha 2008-10-30, 21:17, w caoci zmieniany 1 raz  

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-31, 09:07   

mucha napisa/a:
ja nie mam odmy podlaczonej z dolotem + usuniete elementy grzewcze na przepustnicy, zacznijmy od poczatku

http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_0264/ na koncu elementu nr 10 mam filterek

http://bmwfans.info/origi...13/ill-13_0578/ elementy grzewcze numer 3 i 7 wylecialy, a wyjscie pod przepustnica jest zaslepione

http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_0560/ waz numer 21 laczy glowice z blokiem

obroty biegu jalowego nadal stabilne, nie widze zadnych zmian procz tego ze przepustnica jest czysta

no, panie mucha o to mi chodziło... to juz coś....

co do zmian.... chodzi tu własnie o czystą przepustnicę i o to żeby auto (jak to ktoś pięknie napisał) nie oddychało swoimi bąkami :mg:

:prosze: :prosze: :prosze:

PS ..to u ciebie to zobaczyłem kiedyś a później sie zastanawiałem kto to miałten patent .... no i elektryczny wiatrak... że tak powiem troche ściagam od Ciebie :)

Cypisek napisa/a:
bono20002, pięknie się wyrażasz. speed dobrze mówi. A ty najpierw rozłóż ten dolot razem z odmą zobacz o co tam chodzi, a dopiero potem zacznij się awanturować.

Jakies wybory na moderatorów sie zbliżają czy co?? punkty zbierasz?? na jaką kartę nabijasz?? bp, orlen?? :lol:

EDIT ; sorry zapomniałem, nie zauwazyłem..juz nim jestes...dasz mi nartę ?? tylko za które słowo ?? :) ranking jest??
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2008-10-31, 09:20, w caoci zmieniany 2 razy  

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysany: 2008-10-31, 09:37   

bono20002 napisa/a:
mucha napisa/a:

no, panie mucha o to mi chodziło... to juz coś....

co do zmian.... chodzi tu własnie o czystą przepustnicę i o to żeby auto (jak to ktoś pięknie napisał) nie oddychało swoimi bąkami :mg:

:prosze: :prosze: :prosze:

PS ..to u ciebie to zobaczyłem kiedyś a później sie zastanawiałem kto to miałten patent .... no i elektryczny wiatrak... że tak powiem troche ściagam od Ciebie :)

Cypisek napisa/a:

Jakies wybory na moderatorów sie zbliżają czy co?? punkty zbierasz?? na jaką kartę nabijasz?? bp, orlen?? :lol:

EDIT ; sorry zapomniałem, nie zauwazyłem..juz nim jestes...dasz mi nartę ?? tylko za które słowo ?? :) ranking jest??

Nie jestem moderatorem i nie mam zamiaru nim być, ale tak czy inaczej u mnie masz -

E30 + E91

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-10-31, 10:36   

bono20002, jestes żałosny :)

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-31, 11:01   

kamil.k napisa/a:
bono20002, jestes żałosny :)

Dzięki. Ty też :lol:

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2008-10-31, 13:33   

A tak naprawde o co Ci chodzi skor bluzglasz na kogos ktoo probuje Ci pomoc moze to kwestia wychowania.
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-10-31, 14:25   

Kur... :x a zamknijcie juz
ten temat bo coraz mądrzejsi sie udzielają , co chciałem się dowiedziałem tyle.. ... A jak dymu szukacie.. to na zabawe na wioskę... sztachety w dłoń.

Cytat:
A tak naprawde o co Ci chodzi skor bluzglasz na kogos ktoo probuje Ci pomoc moze to kwestia wychowania.

Gdzie widzisz jakis bluzgi :evil: :evil: ?? pokaż mi choć jeden na kogoś ..... masz jakis uraz z dzieciństwa z tymi bluzgami czy jak..

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysany: 2008-10-31, 14:51   

bono20002 napisa/a:
ten temat bo coraz mądrzejsi sie udzielają , co chciałem się dowiedziałem tyle.. ... A jak dymu szukacie.. to na zabawe na wioskę... sztachety w dłoń.

Cytat:

Gdzie widzisz jakis bluzgi :evil: :evil: ?? pokaż mi choć jeden na kogoś ..... masz jakis uraz z dzieciństwa z tymi bluzgami czy jak..

Ale ty masz gadane :spoko: porażasz kulturą osobistą.

E30 + E91

Grucha Jr 

Pomg: 4 razy
Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2008-10-31, 19:12   

O nie mogę :lol: Wchodzę na forum po jakimś tygodniu a tu taka polewka :spoko:

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2008-11-01, 08:15   

bono20002 napisa/a:

Cytat:

Przepraszam ale z Twych wypowiedzi wynika że sam dymu szukasz dodając jakieś przysrywki - aby kogoś obrażać wystarczy użyć takiego tonu wypowiedzi jak Ty.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: