Wysany: 2009-12-25, 17:47 [e32] programowanie pilota centralnego zamka
witam,
jak w temacie, mam wszystko dokładnie jak ze stronki:
http://bmwe32.masscom.net/ retrofits keyless entry
już w aucie oryginalnie, odbiornik, dioda led na podszybiu mruga po zamknięciu, szyby się domykają z kluczyka, ale pilot się nie chce zaprogramować
gdzie może być problem?
centralka z racji nie używania pewnie przez X lat?
można ją jakoś sprawdzić?
gdzieniegdzie piszą że można zaprogramować do 4 pilotów, możliwe że to jest 5 i nie chce załapać??
jak ktoś ma jakieś propozycje to chętnie wysłucham
pilot oczywiście działa świeci mruga itd...
"Inicjalizacja nadajnika jest konieczna...
-po wymianie baterii (zbędne gdy wymiana trwa krócej niż jedną minutę)
-po zakupie nowego nadajnika... i może być dokonywana dowolną ilość razy"
Jednorazowo można inicjalizować do 4 kluczy w jednym cyklu uczenia.
"Baterię należy wymienić, gdy po naciśnieciu przycisku dioda już nie świeci. Zarazem nie jest już możliwe zamykanie"
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-12-30, 01:31, w caoci zmieniany 1 raz
Siema możesz mieć to co ja. Kupiłem kluczyk z wersji po 92 roku i już nie podejdzie do tych przed 92. Jedyne wyjście albo przekładka całej centralki itp z auta po 92 albo szukać kluczyka przed 92. Ja szukam kluczyka
ja mam kluczyk scyzoryk, a ten był do końca 91 roku, czyli akurat moja się pod to podciąga
zresztą później z tego co pamiętam to była IRDA w lusterku więc opada, bo ja mam koło szyberdachu
podjadę gdzieś do chłopaków z warsztatu beemki, może pod kompa trzeba podpiąć i coś wymyśleć pozdro